BTK’ya şikayet yağdı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK), cep telefonu aboneleri başta olmak üzere 21 binden fazla tüketici tarafından şikayette bulunuldu.BTK "2015 Yılı 2. Çeyrek Pazar Verileri Raporu" internet sitesinden yayınlandı. BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sa

BTK’ya şikayet yağdı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK), cep telefonu aboneleri başta olmak üzere 21 binden fazla tüketici tarafından şikayette bulunuldu.

BTK "2015 Yılı 2. Çeyrek Pazar Verileri Raporu" internet sitesinden yayınlandı. BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, "Düzenleyici Kurum olarak en fazla önem verdiğimiz konuların başında tüketicinin refahının artırılması gelmektedir. Bu açıdan tüketicilerin görüşleri ve şikayetlerinin sürekli takip edilmesi, haberleşme sektöründeki sorunları görebilmemiz açısından büyük önem arz etmektedir. 2015 yılı ikinci çeyreği itibarı ile Kurumumuza iletilen yaklaşık 21 bin şikayetin yüzde 50'si mobil sektörle ilgili olmakla birlikte, şikayetler "bir milyon abone başına düşen tüketici şikayeti" sayısı açısından incelendiğinde, İnternet Servis Sağlayıcılığı hizmetine yönelik 746, Uydu Platform Hizmetine yönelik 491, mobil hizmetlere yönelik 150, Sabit Telefon Hizmetine yönelik 138 ve Kablo TV hizmetine yönelik 59 şikayet iletildiği görülmektedir" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 50'Sİ CEP ABONELERİNDEN

BTK'nın internet sitesinde yayınlanan raporda 21 bin'den fazla şikayetin sektörel olarak dağılımına bakıldığı zaman yüzde 50'sinin GSM hizmetleri ile ilgili olduğu açıklandı. Raporda şikayetlerin yüzde 32'sinin internet servis sağlayıcıları, yüzde 10'nun uydu platformları, yüzde 8'nin sabit telefon hizmetleri ve yüzde 0.1'nin ise kablo-TV hizmetleri ile ilgili olduğu yer aldı.

EN ÇOK ŞİKAYET FATURALARDAN

BTK'nın raporuna göre mobil sektörde en fazla şikayet faturalara ilişkin olup, 2015 yılı ikinci çeyreği itibari ile toplam şikayetin yüzde 24'ü faturalardan kaynaklandığı açıklandı. İnternet Servis Sağlayıcılığı hizmetinde en fazla şikayet fatura, aboneliğin feshi ve bağlantı sorunlarına ilişkin olduğu belirtilirken, sabit telefon hizmetinde en fazla şikayetin ise bağlantı sorununa ilişkin olup, 2015 yılı ikinci çeyreği itibarı ile bu hususa ilişkin şikayetler toplam şikayetlerin yaklaşık yüzde 26'sını oluşturdu.

Mobil,sabit telefon ile internet servis sağlayıcıları ve kablo ve uydu-TV işletmecilerine ilişkin tüketici şikayetleri BTK'nın "tuketici.btk.gov.tr" adresinden yapılabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler