Bozuk cep telefonu işe yaradı !

Güvenlik güçlerinin yılın son günü aralarında PKK’nın sözde Diyarbakır sorumlusu 'Numan' kod adlı Ertem Karabulut ve örgütün bölgede ileri gelenlerinin de bulunduğu 10 PKK'lıyı ölü ele geçirdikleri operasyonun ayrıntıları belli oldu.Diyarbakır'da istihbar

Bozuk cep telefonu işe yaradı !

Güvenlik güçlerinin yılın son günü aralarında PKK’nın sözde Diyarbakır sorumlusu 'Numan' kod adlı Ertem Karabulut ve örgütün bölgede ileri gelenlerinin de bulunduğu 10 PKK'lıyı ölü ele geçirdikleri operasyonun ayrıntıları belli oldu.

Diyarbakır'da istihbarat ve güvenlik birimleri yaptığı çalışmada örgütün sözde Diyarbakır sorumlusu Ethem Karabulut'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında bulunduğunu belirledi. Yapılan çalışmada, 10-15 kişi ile dolaşan grubun ihtiyaçlarını karşılamak üzere kentte irtibatlı olduğu kişi belirlendi. Takibe alınan bu kişinin, sürekli kırsal kesime giderek Ethem Karabulut ve yanındakilerle görüşüp, onların ihtiyaç duyduğu malzemeleri temin ettiği izlendi.
 
TAMİRE GETİRİLEN CEP TELEFONU
 
İstihbarat birimlerinin sürekli izlediği bu kişi, PKK'lılardan birinin bozulan telefonunu Diyarbakır'a getirip tamire verdi. Bu sırada istihbarat birimleri devreye girerek, bir fırsatını bulup, tamire gelen telefona takip ve dinleme cihazı yerleştirdi. Tamir edilen telefonu alan kişi, götürüp PKK’lılara teslim etti ve güvenlik güçleri bu telefonla yapılan tüm görüşmeleri dinlemeye, PKK’lı grubu kolayca takip etmeye başladı.
 
MAĞARA BELİRLENDİ NOKTA OPERASYONU YAPILDI
 
İstihbarat birimlerinin 31 Aralık günü de PKK'lıların kırsal kesimde bir mağarada bulunduğunun belirlenmesi üzerine operasyon içi düğmeye basıldı. Hava destekli polis ve jandarma özel harekat timlerinin katıldığı nokta operasyonunda, mağarada sıkıştırılan PKK'lıları 'teslim ol' çağrısı yapıldı.
 
PKK'lıları sağ yalamak için güvenlik güçleri sabırlı davranırken, önce mağaradan çıkan bir PKK'lı güvenlik güçlerine el bombası atmak isterken, vuruldu. Ardından çıkan başka PKK'lı da ateş açmaya başlayınca, o da çatışmada öldürüldü.
 
Daha sonra diğer PKK'lılar çıkan çatışmada öldürülürken, örgütün sözde Diyarbakır sorumlusu Ethem Karabulut, mağaranın diğer çıkışından çıkıp kaçmak istedi. Ancak güvenlik güçleri aldığı önlem sayesinde Karabulut'u da çıkan çatışmada öldürdü. Yetkililer öldürülen PKK'lılar arasında Karabulut'un yanı sıra üst düzey sorumlularının da bulunduğunu belirtti. Öldürülenlerden birinin de bölgenin lojistiğini sağlayan PKK'lı olduğu ve kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.
 
PKK’lı Ethem Karabulut'un Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 günü 6'sı öğrenci 7 kişinin öldüğü bombalı araçla yapılan saldırı, Lice İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Ercan Kurt, Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı'nın şehit olduğu mayınlı saldırı, Gaziantep'te 9 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının da aralarında bulunduğu birçok eylemin talimatını veren kişi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler