Bozdağ'dan HSYK'ya sert eleştiri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Hakimler ve Savcık Yüksek Kurulu'nu sert sözlerle eleştirdi.Adalet Bakanı Bozdağ, "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3. Dairesi bazı soruşturmalara blokaj uyguluyor" dedi.Bozdağ'ın bu sözlerine yanıt, HSYK başkanvekili ve 3. Da

Bozdağ'dan HSYK'ya sert eleştiri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Hakimler ve Savcık Yüksek Kurulu'nu sert sözlerle eleştirdi.

Adalet Bakanı Bozdağ, "Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3. Dairesi bazı soruşturmalara blokaj uyguluyor" dedi.

Bozdağ'ın bu sözlerine yanıt, HSYK başkanvekili ve 3. Daire Başkanı Ahmet Hamsici'den geldi.

Adalet Bakanı Bozdağ'ın eleştirilerine yazılı açıklamayla cevap veren Hamsici şu görüşleri dile getirdi:

"Hakim ve savcılara yönelik operasyonların yapılacağı yönünde sıkça haberler yapılmakta, hatta bir kısım hakim ve savcıların isimleri de zikredilerek gözaltına alınacağı ve tutuklanacağı yönünde planlı ve organize bir şekilde kamuoyu oluşturularak hakim ve savcılar korkutulmaya, bu yolla yargının baskı altına alınmaya çalışıldığı görülmektedir. Yargı unsurları psikolojik harekat uygulamalarına maruz bırakılmaktadır."

KUVVETLER AYRILIĞI VURGUSU
Açıklamasının en dikkat çeken ifadelerini kuvvetler ayrılığına vurgu yaptığı bölümde kullanan HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, "Devlet sadece siyasi iradeden ibaret değildir. Siyasi irade kendisi dışındaki devlet erklerini de kendisine tabi olmaya zorlamaktadır. Bu kabul edilemez bir durumdur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler