Bozdağ'dan AYM kararına tepki!

Adalet Bakanı Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK düzenlemesi ile ilgili kararına ilişkin, "Yaptığımız düzenleme, Anayasa'ya uygundur. İptal kararı bu yöndeki kanaatimi değiştirmemiştir. Ancak elbetteki iptal kararına uyacağız" dedi.Bozdağ, "Görevden ayrıl

Bozdağ'dan AYM kararına tepki!

Adalet Bakanı Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK düzenlemesi ile ilgili kararına ilişkin, "Yaptığımız düzenleme, Anayasa'ya uygundur. İptal kararı bu yöndeki kanaatimi değiştirmemiştir. Ancak elbetteki iptal kararına uyacağız" dedi.

Bozdağ, "Görevden ayrılan isimlerin görece dönmesi söz konusu olacak mı?" sorusu üzerine de  "Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez, Bugüne kadar yapılmış değişikliklerin geriye dönük ihyası mümkün değildir yapılmış uygulamalar geçerlidir" dedi.

Bozdağ, şöyle devam etti: "Anayasa Mahkemesinin bu dava konu gündeminde olmamasına rağmen gündeminde değişiklik yaparak öne aldığını görüyoruz. Belli ki bugüne kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı ve mahkemeyi bu işi gündeme almaya zorlayan bir şey yoktu ama öyle anlaşılıyor ki sayın Başkanımıza ivedi olarak bu konuyu gündeme almasını gerekli kılan başka şeyler oldu."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler