Bozdağ: "Akil insanlar belli oldu"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ''Akil insanlar'' komisyonu için Türkiye'nin 7 bölgesinden 7'şer kişinin belirlendiğini açıkladı.Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleriyle Rixos Otel'de bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yeni anayasa çalışm

Bozdağ: "Akil insanlar belli oldu"

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ''Akil insanlar'' komisyonu için Türkiye'nin 7 bölgesinden 7'şer kişinin belirlendiğini açıkladı.

Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleriyle Rixos Otel'de bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yeni anayasa çalışmalarının gidişatına ilişkin, Türkiye'nin yeni anayasa ihtiyacının uzun yıllardır dile getirildiğini, pek çok taslak da hazırlandığını ancak başarılı olunamadığını söyledi.

Bozdağ, şunları kaydetti:

''Eğer CHP ile bir uzlaşma zemini bulursak onunla yeni anayasayı hayata geçirebiliriz. MHP ile uzlaşma zemini bulursak onunla yeni anayasayı hayata geçirebiliriz. İki partiyle uzlaşma bulamadık, o zaman BDP ile de görüşebiliriz. Türkiye'nin yeni anayasa ihtiyacını karşılamak için AK Parti olarak bütün alternatifleri değerlendirmeye, bütün partilerle ortak çalışma yapmaya hazırız.''

''Akil İnsanlar'' Konusu

''Akil insanlar'' komisyonu konusunda muhalefetle görüşmenin gündemde olup olmadığının sorulması üzerine Bozdağ, muhalefetle görüşüleceğini, ancak bu görüşmenin mecliste olmayacağını söyledi.

Sürecin sekreterya işini Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın yürüteceğini belirten Bozdağ, konunun bu hafta içinde Ankara ya da İstanbul'da görüşülebileceğini, ardından komisyonun görevine başlayabileceğini ifade etti.

Komisyon için Türkiye'nin 7 bölgesinden 7'şer kişinin belirlendiğini aktaran Bozdağ, ''Muhtemelen kimlerse haberleri oldu'' dedi.

Silahlarla Çıkması Mümkün Değil

Bu hafta içinde İmralı'ya yeni bir heyet gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine Bozdağ, daha önce görüşmeler yapıldığını, bundan sonra da olabileceğini belirterek, ''Bu hafta olur mu, ona dair bilgim yok'' ifdaesini kullandı.

Silahların bırakılması sürecine değinen Bozdağ, silahlı bir terör grubu bir yerden geçerken güvenlik güçlerinin müdahalesinin zorunluluk olduğunu vurgulayarak, ''Silahlarla Türkiye toprakları dışına çıkması gibi bir şey mümkün değil. Böyle bir şey olduğunda müdahale etme imkanı yüksektir'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem