Böyle domates görülmedi

Mal Müdürlüğünden emekli olduktan sonra Çarşı Mahallesindeki evinin bahçesinde organik tarım uygulaması ile sebze yetiştirmeye başlayan 63 yaşındaki Ahmet Yılmaz, bahçede yetiştirilen ve ağırlığı 1,5 kilogram olan domates vatandaşların ilgi odağı oldu. Ma

Böyle domates görülmedi

Mal Müdürlüğünden emekli olduktan sonra Çarşı Mahallesindeki evinin bahçesinde organik tarım uygulaması ile sebze yetiştirmeye başlayan 63 yaşındaki Ahmet Yılmaz, bahçede yetiştirilen ve ağırlığı 1,5 kilogram olan domates vatandaşların ilgi odağı oldu. Manyas'ın Akçaova köyünden olan ve Almanya'da ikamet eden bir arkadaşı tarafından yaklaşık 20 yıl önce yurt dışından getirilen domates fidanından elde ettiği tohumlar ile organik domates yetiştiriyor.

DEV DOMATES

Tamamen organik tarıma dayalı yöntemler ile domatesleri yetiştirdiğini söyleyen Yılmaz, "Zamanımın büyük bölümünü bahçemde geçiriyorum. Doğal çiftlik gübresi kullanarak geçtiğimiz yıl bir tanesi 1 kilo 680 gram domates bu yılda 1.5 kilogram ağırlığında domates yetiştirdim. Pembe domates adı verilen bu ürünümüzün nefis bir tadı var. 80 metrekare bir bahçeye sahibim yetiştirdiğim domatesleri satıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler