Böyle cinayet mazereti görülmedi!

Çorum'daki Eğridere Çarşısı'nda kuyumcu Fahri Erbaş'ı öldüren tutuklu sanık Nezihi Kıraç savunmasında, "Ondan saat almıştım. Bozuk çıkınca tartıştık, öldürdüm" dedi.Olay, Çorum'da yaklaşık 3 yıl önce meydana geldi. İddiaya göre kuyumcu dükkanı bulunan Fah

Böyle cinayet mazereti görülmedi!

Çorum'daki Eğridere Çarşısı'nda kuyumcu Fahri Erbaş'ı öldüren tutuklu sanık Nezihi Kıraç savunmasında, "Ondan saat almıştım. Bozuk çıkınca tartıştık, öldürdüm" dedi.

Olay, Çorum'da yaklaşık 3 yıl önce meydana geldi. İddiaya göre kuyumcu dükkanı bulunan Fahri Erbaş, işyerinde Nezihi Kıraç tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Olayın ardından Kıraç ile birlikte Erol Şamlı, Abdulaziz Savgu, Hasan Çatal tutuklandı. Dün Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu sanıklar ömür boyu hapis cezası istemi ile bir kez daha hakim karşısına çıktı. Katil zanlısı Nezihi Kıraç savunmasında bugüne kadar tarafların iddialarını sabırla dinlediğini, gerçeklerin zamanla ortaya çıkmasını beklediğini ve artık ortaya çıkması için itirafta bulunmaya karar verdiğini söyledi. Kıraç, Çorum'a kuyumcu Fahri Erbaş'ı öldürmek için değil, birisinden değeri yaklaşık 2 milyon TL olan tarihi eser almaya geldiğini iddia etti. Tutuklu sanıklar Abdulaziz Savgu ve Hasan Çatal'ın kendisini, İstanbul'a tarihi eser getirmek için Çorum'a gönderdiğini bildiren Kıraç, "Tarihi eserleri verecek kişiyle buluşmadan önce Fahri Erbaş'ın dükkanından saat aldım. Saat bozuk çıkınca tartıştık ve onu öldürdüm" dedi.

 

Davanın tutuklu sanıklarından Avukat Hasan Çatal da, katil zanlısı Nezihi Kıraç'ın ifadelerine karşı çıkarak "Anlattıkları kesinlikle yalan" dedi. Kendisinin Nezihi Kıraç'ı hiç tanımadığını, herhangi bir samimiyetlerinin olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem