Böyle anne baba olmaz olsun

Selçuklu İlçesi Zeki Altındağ İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Fatih Kocaker, üvey annesi L.K'nin, altını ıslattığı gerekçesiyle banyoda cinsel organını, vücudunun bir bölümünü ve yüzünü tutuşturduğu gazete kağıtlarıyla vurarak yaktığı iddiasıyla 6

Böyle anne baba olmaz olsun

Selçuklu İlçesi Zeki Altındağ İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Fatih Kocaker, üvey annesi L.K'nin, altını ıslattığı gerekçesiyle banyoda cinsel organını, vücudunun bir bölümünü ve yüzünü tutuşturduğu gazete kağıtlarıyla vurarak yaktığı iddiasıyla 6 Temmuz 2011'de Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İşkence sırasında yabancı cisim sokularak, bağırsak delinmesi ve bağırsaktaki dışkının karın içine yayılması nedeniyle Fatih Kocaker, 40 gün süren tedaviye rağmen yaşamını yitirdi. Fatih Koçaker'in ölümünün ardından gözaltına alınan üvey anne L.K. tutuklandı. İlk önce serbest bırakılan babası S.A.K. ise daha sonra tutuklandı.

İKİZ BEBEKLERİYLE DURUŞMAŞA GELDİ

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'işkence sonucunda ölüme sebebiyet verme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla yargılanan tutuklu L.K. ile 'yükümlülüğün ihmali ile ölüme neden olmak' suçunda 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan S.A.K.'nın yargılanmasına devam edildi.

Daha önceki 2 duruşmaya hamilelik ve doğum süreci nedeniyle katılamayan Alanya Kapalı Cezaevinde tutuklu olan L.K., duruşmaya ikiz bebekleriyle katıldı.

'OKLAVAYI KENDİSİ SOKMUŞ'

Suçlamaları kabul etmeyen L.K., savunmasında ölen Fatih Koçaker'in, yaramaz bir çocuk olduğunu ve kendisine iftira attığını öne sürdü. Fatih Koçaker'in, işkence gördüğü tarihlerde hamile olduğunu belirten L.K., 'Kanamalı şekilde evde yatıyordum. Fatih, kendi kendini yaralıyor, ben de yaralarını sarıyordum. Fatih, poposuna oklavayı kendisi sokmuştur. Daha önceden de halası sokmuş. Mağdur durumdayım tahliyemi talep ediyorum" dedi.

L.K.'nin avukatı Murat Adalı ise, L.K.'nin S.A.K. ile 2008 yılında evlendiğini ve evlendikten sonrada sürekli hamile kaldığını öne sürerek, 'S.A.K'nin önceki eşinden olma 3 çocuğu vardır. Evlendikten hemen sonra L.K., Eylül'e hamile kalmıştır. Akabinde de şu anki ikiz bebeklerine hamile kalmıştır. 6 çocukla yaşamak zorunda olan müvekkilim baskı altında yaşamıştır.

Fatih'in psikolojik sorunları vardır. Oklava sokulma olayı ise bir ayağı kırık ve alçıda olan maktülün banyo sobasının kapağını destekleyen küçük çubuğu çişini yapmak için poposuna sokma şeklinde gerçekleştir' dedi.

ÇOCUK 3 YILDIR FİZİKSEL İSTİSMARA UĞRAMIŞ

Cumhuriyet Savcısı Fatih Gökçen ise mütaalasında Fatih Koçaker'in Konya Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden alınan raporda, başında dikiş izi, yüzünün sol yarısında, sağ omzunda ve kolunda, genilat bölgede yeni olmayan yanık izleri, sağ baldırda kırık olduğunun saptandığını belirtti.

Savcı Gökçen, çocuğun üvey annesi tarafından yaklaşık 3 yıldır fiziksel istismara uğradığı kafasındaki dikiş izinin yapılan travma sonrası kanama sonucu üvey annesi tarafından dikildiği vücudundaki yanıkların ise çakmakla üvey annesi tarafından oluşturulduğunun Fatih Koçaker'in ifadesinden öğrenildiğini söyledi. Mütaaalada, alınan adli tıp raporunda tesbit edilen bulguların L.K.'nin eylemleri neticesi gerçekleştiğini ve Fatih Koçaker'in, makatına oklava sokma neticesi bağırsak yaralanması neticesi öldüğünün sabit olduği belitirdi.

Mahkeme heyeti, tanıkları da dinledikten sonra dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 8 Mart tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem