Bot faciasında ölü sayısı 14’e çıktı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşana bot faciasında ölü sayısı artıyor. Yunan adalarına kaçmak isteyen mültecilerin botu batarken, şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu 14 mültecinin cesedine ulaşıldı, 17 kaçak ise sağ kurtarıldı. Batan botta 4

Bot faciasında ölü sayısı 14’e çıktı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yaşana bot faciasında ölü sayısı artıyor. Yunan adalarına kaçmak isteyen mültecilerin botu batarken, şu ana kadar aralarında çocukların da bulunduğu 14 mültecinin cesedine ulaşıldı, 17 kaçak ise sağ kurtarıldı. Batan botta 40 kişinin olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Altınova Mahallesi'nde Martı Sitesi yakınlarında ölen 10 mültecinin cesedi kıyıya vurdu. Hemen harekete geçen sahil güvenlik ekipleri, ilk başta mültecilerden 12'sini sağ olarak kurtardı. Havadan ve denizden aramalara devam eden ekipler, öğle saatlerinde denizden 5 kişiyi daha sağ olarak kurtardı.

Sahil güvelik botu ayrıca denizden biri kadın, biri çocuk iki kişinin cansız bedenini çıkardı. Helikopterle arama yapan ekipse denizden 2 ceset çıkardı. Denizden çıkarılan 4 mültecinin cesedi Altınova balıkçı barınağına getirildi.

Azgın dalgalarla boğuşurken kurtarılan bir mülteci, teknede 40 kişi olduklarını söyledi. Şu ana kadar sahilde 10, denize ise 4 ceset bulunurken, ölü sayısının artması bekleniyor.

Kurtarılan toplam 17 mülteci tedavi altına alınırken, kayıpları arama çalışmaları devam ediyor.

Bot faciasında ölü sayısı 14’e çıktı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler