Bot faciasında ölü sayısı 12’ye yükseldi

İzmir'in Foça ilçesinde, yasa dışı yolla Avrupa'ya gitmeye çalışan sığınmacıları taşıyan lastik botun batmasıyla aralarında kadın ve çocukların bulunduğu ölü sayısı 12'ye çıktı. Olay, sabah saatlerinde Foça ilçesinin 13 mil açıklarında Midilli istikametin

Bot faciasında ölü sayısı 12’ye yükseldi

İzmir'in Foça ilçesinde, yasa dışı yolla Avrupa'ya gitmeye çalışan sığınmacıları taşıyan lastik botun batmasıyla aralarında kadın ve çocukların bulunduğu ölü sayısı 12'ye çıktı.

Olay, sabah saatlerinde Foça ilçesinin 13 mil açıklarında Midilli istikametinde meydana geldi. Yasa dışı yolla Yunanistan'a gitmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların bulunduğu lastik bot, Foça açıklarında alabora oldu. Olay sonrasında bölgeye ulaşan sahil güvenlik ekipleri, sığınmacıların kurtarılması için hava ve denizden bir operasyon başlattı. Can pazarının yaşandığı olayda ekipler, lastik botta 50 veya 60 kişinin bulunduğunu tespit ederken, şuana kadar aralarında çocuklarında bulunduğu 12 kişi boğularak hayatını kaybetti. Hava ve denizden seferber olan ekipler, 26 kişiyi sağ salim limana çıkardı. Limana çıkartılan göçmenler, 112 acil servis ekipleri tarafından tedavi altına alındı. Sağlık ekipleri, bazı kişilere dakikalarca kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı.

BİR ANNENİN GÖZYAŞLARI

Öte yandan, faciadan kurtulan ve denizde iki çocuğu ölen Suriyeli bir anne gözyaşlarına boğuldu. Evlatlarını kaybeden annenin hüngür hüngür ağlaması yürekleri dağladı.

ÖLÜ SAYISI 12 OLDU

İzmir Valisi Mustafa Toprak, faciada aralarında çocuklarında bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin aranma ve kurtarılmasına devam edildiğini bildirdi.

Organizatör oldukları öne sürülen iki kişi ise ifadesi alınmak üzere Foça Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Bot faciasında ölü sayısı 12’ye yükseldi

Bot faciasında ölü sayısı 12’ye yükseldi

Bot faciasında ölü sayısı 12’ye yükseldi

Bot faciasında ölü sayısı 12’ye yükseldi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler