Boşanma nedeni kadının sigara içmesi

İstanbul 1. Aile Mahkemesi, eşinin “Sigarayı bırak” önerisine “Seni bırakırım, sigarayı bırakmam” diyerek karşı çıkan ve çocuk yapmaya yanaşmayan kadını haksız bularak çifti boşadı.N.D., İstanbul’da deniz ticaretiyle ilgilenen bir işadamıydı. Eşinden bir

Boşanma nedeni kadının sigara içmesi

İstanbul 1. Aile Mahkemesi, eşinin “Sigarayı bırak” önerisine “Seni bırakırım, sigarayı bırakmam” diyerek karşı çıkan ve çocuk yapmaya yanaşmayan kadını haksız bularak çifti boşadı.

N.D., İstanbul’da deniz ticaretiyle ilgilenen bir işadamıydı. Eşinden bir çocuk istiyordu. Ancak iddiaya göre eşi A.D.’nin aşırı sigara içmesi çiftin çocuk yapmasını engelliyordu. Çiftin bu konuda yaşadığı kavgalar sırasında A.D., “Seni bırakırım ama sigarayı bırakmam” diyordu.

Çiftin tartışmaları şiddetlenince koca, İstanbul 1. Aile Mahkemesi’ne boşanma davası açtı. Mahkeme ‘evlilik birliğinin sarsıldığı’ gerekçesiyle çiftin boşanmasına karar verdi. Mahkeme, kadının maddi ve manevi tazminat ile yoksulluk nafakası talebini reddetti.

Kararda, koca N.D.’nin eşine iyi bir hayat yaşatmaya çalıştığının anlaşıldığı belirtilerek “Davacının bu evlilikten beklentilerinin iyi bir evlilik ve çocuk olduğu, davalının ise bu beklentilere karşılık vermediği, sigara içme alışkanlığını bırakmadığı ve sigarayı eşine tercih ettiği anlaşılmıştır.

Sigara yüzünden çiftin arasının gerildiği, davacının çocuk isteğinin bu şekilde gerçekleşmediği, davalı tanıklarından bir kısmının da A.D.’nin aşırı sigara içmesinden dolayı çocuk yapmadıklarını ve bu durumun eşi için üzüntü kaynağı olduğunu belirtmişlerdir” denildi.

Mahkeme, A.D.’nin fazla sigara içerek çocuğun olmasını engellemesini ‘duygusal şiddet’ saydı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler