Bordo bereliler Haftanin'e girdi!

Özel eğitimli komandolar Haftanin kampına operasyon gerçekleştirdi.Hava destekli kara operasyonunda Diyarbakır, hava harekatınin merkezi durumunda. Diyarbakır 2. Ana Taktik Jet Komutanlığı'ndan her gün F - 16'lar kalkıyor ve belirlenen hedeflere doğru yön

Bordo bereliler Haftanin'e girdi!

Özel eğitimli komandolar Haftanin kampına operasyon gerçekleştirdi.

Hava destekli kara operasyonunda Diyarbakır, hava harekatınin merkezi durumunda. Diyarbakır 2. Ana Taktik Jet Komutanlığı'ndan her gün F - 16'lar kalkıyor ve belirlenen hedeflere doğru yöneliyorlar. Özellikle de sınır ötesindeki PKK kamplarını hedef alıyorlar.

BORDO BERELİLER HAFTANİN'E GİRDİ
Terör örgütünün 13 kampı var ancak bunlar arasında Haftanin, Hakurk ve Zap öne çıkıyor. Sınır ötesinden gelen haberler de bordo bereki komandoların Haftanin kampına ulaştığı ve operasyonlar yaptığı yolunda. Bölge F - 16'lar tarafından bombalanıp güvenli hale getirildikten sonra askerlerimiz operasyonlarını yapıyor.

TSK daha önce gerçekleştirdiği operasyonlarda tank da dahil kara zırhlı birlikleri ve piyade güçleriyle bölgeye girerdi. Ancak bu kez hava operasyonuyla bombalanan bölgeye özel kuvvetler yine hava gücüyle indiriliyor ve nokta operasyonlar gerçekleştiriliyor.

Bi diğer önemli kamp da Çukurca'ya en yakın kamp olan Zap kampı. Özellikle bu bölgede yoğun bir PKK'lı olduğu bilgisi de var. Bu yüzden F - 16'ların ilk hedefi konumundaki yer Zap kampı.

Bu operasyonlar başlamadan önce de örgütün kamplarına hava harekatı gerçekleştiriliyordu ve bu harekatlar neticesinde örgütün üst düzey militanları imha edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem