Bor madenleri özelleşecek mi? Bakan Açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Böyle bir programımız yok, böyle bir düşüncemiz yok, böyle bir hedefimiz yok" dedi.Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediyesi tesislerinde gerçekleştirilen "Türkiye'nin Enerji Pol

Bor madenleri özelleşecek mi? Bakan Açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Böyle bir programımız yok, böyle bir düşüncemiz yok, böyle bir hedefimiz yok" dedi.

Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediyesi tesislerinde gerçekleştirilen "Türkiye'nin Enerji Politikaları" konulu toplantıda konuştu.

Büyümenin bedellerinin yurt içinde ve dışında ödenmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, büyümeye karar verenlerin, uluslararası sermayeyle oluşturulan bir yapıyla karşı karşıya kaldığını vurguladı. Enerjide dışa bağımlılığın birçok ülkede Türkiye'dekinden daha fazla olduğunu, yüzde 100 enerjide dışa bağımlı olan ülkeler bulunduğunu anlatan Yıldız, enerjide bağımlılığın oturup başında ağlanacak değil, çözümler üretilmesi gereken bir sorun olduğunu söyledi.

Bor konusundaki bir soru üzerine Yıldız, şunları söyledi:

"Bor stratejik bir üründür. Birçok mamulü vardır. Boru özelleştirmeyi düşünmüyoruz. Böyle bir programımız yok, böyle bir düşüncemiz yok, böyle bir hedefimiz yok. Ancak o boru elde ederken bir kısım teknolojileri buraya taşımak adına hizmet alımlarının özelleştirme kapsamında algılanmaması lazım."

Bakan Yıldız, TPAO'ya ilişkin bir soruya da "TPAO'nun halka açılması planlarımız arasında. Bunun büyüdükçe kamu iradesiyle daha fazla yönetilemeyeceğini hep beraber gördük. Bunun dünyada örnekleri var" ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem