Bombalı araç saldırısını o örgüt üstlendi

Afganistan’da sabah saatlerinde Kabil Havalimanı’nın giriş kapısında bomba yüklü bir araç patlatılarak intihar saldırısı gerçekleştirildi. Yetkililer, havalimanının girişinde bulunan zırhlı araçların hedef alındığını belirterek, 4 kişinin hayatını kaybett

Bombalı araç saldırısını o örgüt üstlendi

Afganistan’da sabah saatlerinde Kabil Havalimanı’nın giriş kapısında bomba yüklü bir araç patlatılarak intihar saldırısı gerçekleştirildi. Yetkililer, havalimanının girişinde bulunan zırhlı araçların hedef alındığını belirterek, 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını kaydetti. Patlamanın ardından bölgede yoğun dumanların yükseldiğini belirten yetkililer, çok sayıda ambulansın ve güvenlik görevlisinin bölgeye gönderildiğini bildirdi.

Kabil Emniyet Müdürü Sayed Gul Agha Rouhani, intihar eylemcisinin bomba yüklü aracı havaalanının giriş kapısı yakınlarında patlattığını söyledi. Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Necib Danish ise, saldırıda hem sivillerin hem de güvenlik görevlilerinin yara aldığını ifade etti. Sözcü Danish, “İntihar eylemcisi, Kabil Havalimanı girişinde kendisini patlattı. Hem sivil hem de güvenlik görevlilerinin bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Ancak kesin rakamı henüz belirleyemedik” dedi.

Öte yandan saldırıyı Taliban’ın üstlendiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler