Bombacı öğretmenden şok itiraf

 Devlet okulunda öğretmenlik yapan M.H., Gaziantep'teki terörist saldırıda dikkat çeken isimlerin başında yer aldı.Patlamada kullanılan aracın çekiciye yüklenerek olay yerine getirilmesine aracılık ettiği iddia edildi. M.H.'nin, saldırının hemen ardından

Bombacı öğretmenden şok itiraf

 

Devlet okulunda öğretmenlik yapan M.H., Gaziantep'teki terörist saldırıda dikkat çeken isimlerin başında yer aldı.

Patlamada kullanılan aracın çekiciye yüklenerek olay yerine getirilmesine aracılık ettiği iddia edildi. M.H.'nin, saldırının hemen ardından tatil için gittiği Mersin'de olayı tüm detaylarıyla anlattığı arkadaşının ihbarıyla yakalandığı öğrenildi.

Gaziantep'te 4'ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı organize edenler arasında yer alan öğretmen M.H.'nin, tatilde yanına gittiği arkadaşının ihbarı üzerine yakalandığı ortaya çıktı. Saldırının ardından yapılan takipler sonucunda terör örgütü PKK'nın sözde Amanoslar bölgesi sorumlusu olduğu belirlenen 'Firaz' kod adlı Murat Filiz'in bombayı patlattığı tespit edilmişti. Derinleştirilen soruşturmada Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir ilköğretim okulunun müdür yardımcılığını yapan M.H.'nin yakalanmasıyla da önemli bir aşama kaydedildi. Gözaltına alınan M.H.'nin olay günü Siverek'ten Gaziantep'e kadar, çekicinin üzerinde giden otomobile refakat ettiği öğrenildi. Patlamadan hemen sonra Gaziantep'ten ayrılıp Mersin'in Kızkalesi beldesine tatile giden öğretmenin yakalanmasında evine gittiği arkadaşı büyük rol oynadı. Bombalı saldırıyı anlattığı arkadaşının ihbarıyla yakalanan bombacı öğretmen, polis tarafından gözaltına alınarak Gaziantep'e getirildi. M.H., gözaltı süresi dolduktan sonra da çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

ÖĞRETMEN: BOMBACIYI OLAY GÜNÜ GÖRDÜM

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ekipleri tarafından iki gün sorgulanan M.H., polisteki ifadesinde terör örgütü PKK ile bağlantısını olduğu yönündeki suçlamaları reddetti. Örgüt adına faaliyet göstermediğini, Gaziantep'i kana bulayan 'Firaz' kod adlı Murat Filiz isimli teröristi ilk defa olay günü gördüğünü, teröriste yardım etmesi için KCK'dan talimat almadığını öne sürdü. Murat Filiz'in arızalanan aracının tamir edilmesi için yardımcı olduğunu belirten M.H. ayrıca, "Ben kendisinin ne bombacı ne de terörist olduğunu bilmiyordum. Yolda kendisine rastladığım için insanî olarak yardımcı olmak istedim. Bu konuda bir çekicinin ayarlanmasını sağladım. Onun dışında bir bağlantım söz konusu değil." dediği öğrenildi. M.H., bombacının fotoğrafının gösterilmesi üzerine yardım ettiği kişinin fotoğraftaki Murat Filiz olduğunu teyit etti.

Saldırının ardından bölgeye giden istihbarat ile TEM ekiplerinin şehirde bulunan MOBESE kameralarından terörist Murat Filiz'e ilişkin hiçbir görüntüye ulaşamadığı belirtiliyor. Olay yerinde toplanan bütün deliller Kriminal Polis Laboratuvarları'nda (KPL) incelenecek. Tespitlere göre, saldırıda 5-10 kilogram ağırlığında A4 patlayıcı kullanıldı. Patlayıcı metal ve çivilerle güçlendirildi. Bu tarz bir patlayıcının 50 kiloluk bir bombanın etkisini göstereceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler