Bomba Yüklü Araç Yakalandı / Diyarbakır Haber /

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, içerisinde 500 kilogram patlayıcı ile çok sayıda mühimmat bulunan bir araç yakalandı. Konu ile ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, teröristlerin sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğu öğrenildi. Diyarbakır Valiliği'nden ya

Bomba Yüklü Araç Yakalandı / Diyarbakır Haber /

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, içerisinde 500 kilogram patlayıcı ile çok sayıda mühimmat bulunan bir araç yakalandı. Konu ile ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, teröristlerin sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından, son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yol kontrol ve arama faaliyetleri icra edildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'nca icra edilen yol kontrol ve arama faaliyeti esnasında, Yokuşlu Mahallesi istikametinden Dicle İlçesi istikametine doğru seyir halinde olan bir araç kontrol noktasına yaklaşık 200 metre mesafede yavaşlamış ve aracın içerisinden iki erkek şahıs inerek devriye unsurlarına ateş açmışlardır, açılan ateşe devriye unsurlarınca anında karşılık verilmiş ve yaşanan sıcak temas sonrasında kimliği tespit edilemeyen iki erkek şahıs aracı olay yerinde bırakarak ormanlık alana doğru kaçmışlardır. Müteakiben Dicle ilçesi girişinde patlayıcı madde yüklü araca öncü ve artçılık yaptığı değerlendirilen 2 araç yakalanmış ve araçta bulunan 2 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır."

Açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensupları tarafından terk edilen araç içerisinde yapılan ilk incelemede, sac levhalarla kutu şeklinde kaynatılarak hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiş ve Cumhuriyet Savcısından alınan talimat üzerine PAMİT ve OYİT ekiplerinin olay yerine gelmesine müteakip inceleme de, aracın içerisinde bagaj bölümünde demir saç yapımı kutu içerisine amonyum nitrat-mazot-alüminyum tozu karışımı yaklaşık 500 kilogram el yapımı patlayıcı, 1 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet tüfeğe ait şarjör, 28 adet 7,62 mm. çapında fişek, aracın torpido gözünde poşet içerinde uzaktan kumandalı 4 pil bloğu, 3 adet el yapımı patlayıcı devre kartı, 2 adet Kaleşnikof tüfeğe ait boş kovan ele geçirilmiştir. Bombalı araç içerisindeki EYP düzeneği araçtan indirilerek emniyetli bir şekilde imha edilmiştir" denildi.

Öte yandan, teröristlerin sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğu da öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler