"Bomba Başbakan’ın evinde patlayacak"

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen Gezi Parkı eylemlerinin Ankara ayağı ile ilgili soruşturma evrakında ilginç detaylara yer verildi. Emniyet'in, savcılığa gönderdiği dosyada, eylemlere aktif olarak katılmayan kişilerin, kapı kapı dolaşarak

"Bomba Başbakan’ın evinde patlayacak"
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen Gezi Parkı eylemlerinin Ankara ayağı ile ilgili soruşturma evrakında ilginç detaylara yer verildi. Emniyet'in, savcılığa gönderdiği dosyada, eylemlere aktif olarak katılmayan kişilerin, kapı kapı dolaşarak halkı, protesto eylemlerine zorladıkları ve eyleme destek vermeleri için mahalle baskısı kurdukları yer aldı. 
 
'HÜKÜMET İSTİFA'
Dosyada, eylemcilerin sosyal paylaşım sitelerinde ve telsiz konuşmalarında; eylemlerin artarak devam etmesi durumunda hükümetin istifa etmek zorunda kalacağı ve askerin yönetime müdahale edeceği yönünde propaganda yaptıkları da yer aldı. Sosyal medyada yer alan paylaşımlar için "Halkı devlete ve hükümete karşı kin ve düşmanlığa tahrik etmek amacı ile yayınlandığı anlaşılmaktadır" ifadelerine yer verildi. 
 
SANATÇILARA BASKI 
Sosyal paylaşım sitelerinde eyleme destek vermeyen sanatçılara baskı yapıldığı da yer aldı. Dosyada şöyle denildi: 
 
"Sosyal paylaşım sitelerinde eylemlere destek veren sanatçıların görüntülerinin ve mesajlarının yayımlandığı, buna karşın destek vermeyen sanatçılar için 'destek vermiyorlar' mesajı yayımlayarak sanatçılar üzerinde baskı kurdukları gözlemlenmiştir."
 
'MİLLET EVE YÜRÜYOR'
Dosyada, Başbakan Erdoğan'ın Keçiören'deki evine saldırı düzenleneceği ve bu konunun sosyal medyada yer aldığı belirtililirken, F.C.B. isimli bir twitter kullanıcısının "Millet RTE'nin Keçiören'deki evine doğru yürüyor. Asıl bomba orada patlayacak" sözlerinden alıntı yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler