Bölgemizde 29 Ekim Kutlamaları

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Giresun, Amasya,Ordu,Rize,Artvin,Samsun,Çorum ve Sinop'ta törenle kutlandı.BURASI GİRESUNGiresun Valiliği'nde başlayan kutlamalar kapsamında, Vali Dursun Ali Şahin, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğa

Bölgemizde  29 Ekim Kutlamaları

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Giresun, Amasya,Ordu,Rize,Artvin,Samsun,Çorum ve Sinop'ta törenle kutlandı.

BURASI GİRESUN

Giresun Valiliği'nde başlayan kutlamalar kapsamında, Vali Dursun Ali Şahin, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan ve Belediye Başkanı Kerim Aksu, protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.

Valilik makamındaki tebriklerin kabulünün ardından, Atatürk Stadı'nda devam eden törende konuşan Vali Şahin, Atatürk'ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını ilk günkü gibi büyük bir coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Cumhuriyetin ilanının, Türk milletinin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu vurgulayan Şahin, "Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır" dedi.

Törende, öğrenciler şiir okudu, izciler ve halk oyunları ekipleri çeşitli gösteriler sergiledi, bayrak yarışı düzenlendi.

 

BURASI ARTVİN

Artvin'de, Cumhuriyet Bayramı çoşkuyla kutlandı,

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Güven Dalgıç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, 6. Hudut Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Cevdet Yaşar, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı Erdinç Eldemir, Artvin Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bayram Demirtaş, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aydın Tüfekçioğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Tören, Vali Kalkan ve protokol üyelerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesiyle sona erdi.

 

BURASI SAMSUN

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Cumhuriyet, büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, öz güvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin, bugünkü nesillere armağanıdır" dedi.

Samsun'daki Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, Vali Aksoy'un valilik binasındaki Yaşayan Atatürk Salonu'nda Bayram tebriklerini kabulüyle başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören programında Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, halkın bayramını kutladı.

Vali Aksoy, törendeki konuşmasında Cumhuriyet'in ilanının 89. yıl dönümünü kutlamanın heyecanı içinde olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'in Türk milletine bırakılan en büyük miras olduğunu belirten Aksoy, "Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir.

Milletimiz, Cumhuriyet rejimiyle kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş ve bu değerlere sıkıca sarılmıştır" diye konuştu.

Türk milletinin, karşısına çıkan sorunları birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aştığını vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet, bireyin haklarının korunduğu, yönetime katılma ve yöneticilerini seçme hakkının hukuki teminat altına alındığı, barışçıl ve insani değerleri en yüksek ideal kabul eden yönetim biçimidir.

Vatandaşlarımız unutmamalıdırlar ki bugün kullandıkları demokratik hakların kazanılması da Cumhuriyet rejimiyle sağlanmıştır.

Cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş bir eserdir.

Cumhuriyet, büyük bir vizyonla daima ileriye bakan, öz güvenini sağlam tutan, heyecanla ve şevkle çalışan bir neslin, bugünkü nesillere armağanıdır. "

Şiirlerin okunması ve folklor gösterilerinin ardından, tören geçişi ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenler son buldu.

Vali Aksoy ve beraberindekiler daha sonra Atatürk Kültür Merkezi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen Atatürk Fotoğrafları sergisini gezdi.

BURASI AMASYA

Amasya'da 12 Haziran Şehir Stadyumu'ndaki tören, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızhan ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Törende konuşan Vali Öz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 89'uncu yıl dönümünü millet olarak büyük bir coşku, mutluluk, onur ve gurur içinde kutladıklarını kaydetti.

Cumhuriyet döneminin, Türk milletinin tarihindeki en önemli aydınlanma, gelişme ve modernleşme dönemi olduğunu vurgulayan Öz, "Cumhuriyet dönemi Türk milletinin her alanda çağdaş uygarlık seviyesine yükselmek için çaba sarf ettiği ve bu uğurda yapılan çalışmalarla gerek sosyal alanda, gerek siyasi alanda, gerekse ekonomi alanında önemli başarılara ulaştığı bir dönemdir" diye konuştu.

Günün anlamını belirten şiirlerin okunmasının ardından yıl içinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Amasya Halk Oyunları topluluğunun renkli gösterileri sonrası program, geçit töreniyle sona erdi.

BURASI RİZE

 

Pazar İlçe Stadı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodoman, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Aslan, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin, Türk milletine bırakılmış en büyük miras olduğunu söyledi.

Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin milletin kendisi olduğunu belirten Aslan, "Türk milleti Cumhuriyeti benimsemiş ve savunmuştur.

 Cumhuriyetimizin temel hedefi, görevlerini yerine getiren, haklarını kullanabilen bireyleri topluma kazandırmak olmuştur. Bu ülkede yaşayan herkes hürdür, birinci sınıf vatandaştır" dedi.

Kutlamalar, halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve geçit töreni ile sona erdi.

BURASI SİNOP-

Sinop Bülent Ecevit Caddesi İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlama programı, Vali Ahmet Cengiz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Osman Coşkun ve Belediye Başkanı Baki Ergül'ün halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Vali Cengiz, törendeki konuşmasında, 11 yıl sonra Cumhuriyetin 100'üncü yaşının kutlanacağını anımsatarak, "Örnek demokrasisi, ekonomik yapısı, gelişmişlik düzeyi ve kültürel zenginliğiyle bugün dünya devletleri arasında gelişmiş ülkeler liginde girişimci Türk iş insanları ve yöneticileri sayesinde yer almanın gururu tüm Türk milletinindir" dedi.

Elde edilen başarıları, bayrak yarışında olduğu gibi elden ele, yıldan yıla, nesilden nesile büyüterek taşımak ve sürdürmenin milli görev olduğunu vurgulayan Cengiz, "Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak, bu milli görevin yerine getirilmesiyle mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

Kutlama programı, geçit töreniyle tamamlandı.

 

BURASI ORDU

Ordu'da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programı, Ordu Lisesi önünde gerçekleştirildi. Tören, Vali Düzgün, Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak ve Belediye Başkanı Seyit Torun'un katılımcıları selamlamasıyla başladı.

Vali Düzgün, törendeki konuşmasında, Cumhuriyet Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutlamanın onur ve kıvancını yaşadıklarını belirterek, "Tarihte eşine az rastlanan büyük bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı'mızı güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimiyle taçlandırışımızın üzerinden tam 89 yıl geçti" diye konuştu.

Düzgün, şunları kaydetti:

"Bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferi sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi en baştan tam bağımsızlık, muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak cumhuriyet ve demokrasiyle varılabileceğini görmüştür.

Cumhuriyetimizi tam bağımsız, güçlü ve demokrasi içinde yaşayan bir dünya devleti olarak sürekli kılmak için bugün hepimize büyük sorumluluklar ve görevler düşmekte."

Programda, öğrenciler tarafından kompozisyon ve şiirler okundu, 29 Ekim Cumhuriyet Kupası spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyelerince verildi.

Ordu Belediye Konservatuvarı halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından program tören geçişiyle sona erdi.

BURASI ÇORUM

Çorum Valiliği'nde başlayan kutlamalar kapsamında Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, tebrikleri kabul etti.

Tarihi Saat Kulesi'nde devam eden törende konuşan Vali Başköy, insan onuruna, yaradılışına en yakışır rejimin Cumhuriyet olduğunu söyledi.

Cumhuriyeti ideal rejim yapanın, milleti ve iradesini ön plana çıkarması olduğunu ifade eden Vali Başköy, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet bir değerler manzumesidir. Bir bütün olarak algılanmalı, tüm niteliklerine eşit değerler atfedilmeli, evrensel kabullerle uygulanan Cumhuriyet, keza tek bir fikre yönelik peşin kabuller rejiminden çok, bölücü, yıkıcı ve şiddet unsurları taşımadığı sürece, farklı fikirlerin ifade edilmesinin teminat altına alındığı, hoşgörü temelli bir rejimin adıdır."

Kutlamalar, tören geçişiyle sona erdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem