Boğalardan Muhteşem Final

Muğla'da geleneksel hale gelen boğa güreşlerinin sezon finali, Menteşe'nin Salihpaşalar Mahallesi Muhtarlığı tarafından yapıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği güreşlere bölgenin ünlü boğaları katıldı. Salihpaşalar Muhtarlığı tarafından ilki düzenlenen b

Boğalardan Muhteşem Final

Muğla'da geleneksel hale gelen boğa güreşlerinin sezon finali, Menteşe'nin Salihpaşalar Mahallesi Muhtarlığı tarafından yapıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği güreşlere bölgenin ünlü boğaları katıldı.

Salihpaşalar Muhtarlığı tarafından ilki düzenlenen boğa güreşleri sabah saatlerinde Bayır Mahallesi'ndeki arenada başladı. Akşam saat 17.00'ye kadar devam eden güreşler esnasında bazı boğaların izleyicilerin bulunduğu alana yönelmesi heyecan dolu anlar yaşattı. Güreş alanının tel örgülerle çevrili olmasına rağmen 1 tona yaklaşan boğalar saha görevlilerinin engellemesi ile sakinleştiler. Rakibinden kaçan bir boğa ise boğaların giriş yaptığı kapının kilidini tek boynuz darbesi ile kırarak güreş alanının dışına kaçtı. Boğa sahipleri arasında bayanlar da bulunurken, güreşen boğası galip gelen kadın ve yanındakiler zeybek oynadı.

Boğa güreşlerinden elde edilecek gelirin mahallenin okulunun tadilatı ve mahalle içi güvenlik kamerası alımında kullanılacağı belirtildi. Mahalle Muhtarı İsmail Baş, ilkini düzenledikleri boğa güreşlerinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirterek, "Bu yıl ilk defa düzenledik ve bu güreşler Muğla'da boğa güreşlerinin sezon finalini oluşturdu. Bölgemizden 120 boğa katıldı. Kasım ayının sonuna gelmemize rağmen katılım oldukça yüksek oldu. Boğa güreşlerinin gelirinin tamamı okulumuzun tadilatı ve mahalle içi güvenlik kamerası alımında kullanılacak" dedi.

Boğalardan Muhteşem Final

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem