Bodrum'da Jet- Ski faciası!

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, jetski çarpan zodyak bottaki Sıdıka Can (45) yaşamını yitirdi, Ecem Tabak (8) ise ağır yaralandı. Kazaya neden olan jet-ski’yi kullanan Alman turist A.B. (Ali Bannaaman) olayın ardından tutuklandı. Almanya’nın Köln şehrinde ya

Bodrum'da Jet- Ski faciası!

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, jetski çarpan zodyak bottaki Sıdıka Can (45) yaşamını yitirdi, Ecem Tabak (8) ise ağır yaralandı. Kazaya neden olan jet-ski’yi kullanan Alman turist A.B. (Ali Bannaaman) olayın ardından tutuklandı.

 Almanya’nın Köln şehrinde yaşayan Fas asıllı Alman vatandaşı finans danışmanı A.B. (31), geçen Pazartesi günü eşiyle birlikte tatil için Bodrum’a gelip, beş yıldızlı bir otele yerleşti. A.B., bugün öğle saatlerinde kiraladığı jet-ski ile otelin bulunduğu Torba Koyu’nda gezintiye çıktı. İddiaya göre, jet-ski ile kıyıdan 200 metre açıldıktan sonra hız yaptığı ileri sürülen A.B., açıkta demirli bulunan yatlarına giden Sıdıka Can, Fatma Tabak (35), kızı Ecem Tabak ve bir tekne personelinin bulunduğu zodyak bota ortadan çarptı. Fatma Tabak ve tekne personeli jet-siki’yi son anda farkedip, bottan atlayıp canlarını kurtardı. Kaçmayı başaramayan Sıdıkan Can ile Ecem Tabak, denize düşüp, ağır yaralandı.

Fatma Tabak ile yat personelinin feryatları üzerine sahildeki su sporları görevlileri yardıma gidip, boğulmak üzere olan Sıdıka Can ve küçük Ecem’i teknelerine alarak kıyıya çıkardı.

Su sporları eğitmeni Özgür Uğur (32), suni tenefüs yaparak, baygın haldeki Can’ı hayata döndürmeye çalıştı. Bu sırada yüzerek kıyıya çıkan Fatma Tabak da kızı yarı baygın vaziyetteki kızının üzerine kapanarak, çaresiz yardım gelmesini bekledi. Bu sırada olayın şokunu üzerinden atamadığı görülen jet-ski’yi kullanan Alman turist A.B., yaralılara yardım edenleri boş gözlerle izledi.

112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan iki yaralı ayrı ayrı ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Yaralılardan Can, doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Beyin tomografisi çekilen küçük kızın ise durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Gözü yaşlı anne Fatma Tabak ise “Sahilden açıkta arkadaşlarımızın bulunduğu yata gidiyorduk. Yavaş seyrediyorduk, Jet-ski birden hızla üzerimize gelip, bota çarptı. O anda kızımı tutmaya çalıştım ama beceremedim. Jet-ski çok hızlı ve büyüktü. İnsanların denize girdiği plaja çok yakın mesafede nasıl olurda bu kadar hızlı ve kontrolsüz jet ski kullanır? Bunun hiç denetimi yok mu? Bu cinayetten farklı bir şey değil dedi.

Jandarma olayın ardından jet-ski’yi kullanan A.B.’yi gözaltına aldı. A.B., jandarmada, tercüman aracılığıyla verdiği ifadesinde, “Nasıl oldu bilmiyorum. Hala büyük bir şok yaşıyorum. Eşim hamile. Ben jet-ski kullanırken O sahilde yürüyüş yapıyordu. Ona bakmak için kafamı çevirmiştim. Önüme döndüğümde birden botu fark ettim. Direksiyonu son anda kırmaya çalıştıysam da kurtaramayıp, çarptım. Üzgünüm dedi. A.B., jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Sahil Güvenlik ve Jandarma ise olaydan sonra Torba Koyu’ndan ayrılan yat ve personelin peşine düşerken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem