Bodrum Belediyesi: Sel kaçınılmazdı

Bodrum Belediyesinden yapılan açıklamada, ilçede metrekareye 230 kilogram yağışın düştüğünü, sel felaketinin kaçınılmaz bir durum haline geldiği belirtildi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bodrum bölgesinde dün (22 Eylül 2015) sabah saatlerinden itiba

Bodrum Belediyesi: Sel kaçınılmazdı

Bodrum Belediyesinden yapılan açıklamada, ilçede metrekareye 230 kilogram yağışın düştüğünü, sel felaketinin kaçınılmaz bir durum haline geldiği belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bodrum bölgesinde dün (22 Eylül 2015) sabah saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış, gece etkisini artırarak devam etti. Açıklamada, "Özellikle gece saatlerinde aniden bastıran yağmur, Bodrum'da birçok dere yatağının taşmasına neden oldu. Yağışın başladığı andan itibaren sahada çalışmalarına devam eden Bodrum Belediyesi ekipleri, dere yataklarının ve yağmursuyu giderlerinin açık kalması için imkanları dahilinde çalışmalarını sürdürdü. Ancak kısa sürede metrekareye düşen 230 kilogram yağış, tüm müdahalelere rağmen taşkınlara ve su baskınlarına neden oldu. Yaşanan afet öncesinde çalışmalara başlayan belediye ekiplerinde görevli personel sayısı 250'ye, iş makinesi sayısı da 25'e ulaştı. Eylül ayı ortalamasının 20 kat fazlasına denk gelen yağış özellikle Bodrum merkez, Gümbet, Konacık ve Bitez'i etkiledi. Bu bölgelerde bulunan iş yerlerini ve evleri su bastı. Bodrum Belediyesi ekipleri gece saatlerinden beri yaşanan olumsuzluğu minimuma indirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ ekipleri de dün geceden beri sahada" denildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLADI

Yaşanan afetin ardından Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında yapılan toplantıda, hasar tespit çalışmalarının yapılmaya başlandığı belirtildi ve yaraların en kısa sürede sarılarak Bodrum'un bayrama hazır olması için tüm kurumların yetkililerine talimatlar verildi.

Bodrum Kaymakamlığı tarafından oluşturulan hasar tespit komisyonu, sabah saatlerinden itibaren çalışmalara başladı.

Yağmurun şiddetlendiği andan itibaren çalışmaları takip eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrumumuza büyük geçmiş olsun. Yaşanan afet nedeniyle birçok esnafımız ve vatandaşımız zarar gördü. Ekiplerimiz yaraların sarılması için var gücüyle çalışıyor. Valiliğimiz ve Kaymakamlığımız hasar tespiti için ekiplerini kurdu. Büyükşehir Belediyemiz ekipleriyle bölgemizde çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların bayram öncesinde tamamlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için tüm ekiplerimiz çalışıyor." dedi.

Öte yandan yağış nedeniyle ev ve işyerleri hasar gören vatandaşların hasar tespiti için Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Bodrum Şubesine, araçları hasar gören vatandaşlarımızın ise Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem