Böcekler gözetim altında!

  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün canlı yayında açıkladığı, evinin altındaki ofisinde bulunan dinleme cihazı “böcek”lerle ilgili, gizli bir soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı. Milliyet gazetesinden Türker Kar

Böcekler gözetim altında!

 

 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün canlı yayında açıkladığı, evinin altındaki ofisinde bulunan dinleme cihazı “böcek”lerle ilgili, gizli bir soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı.
 
Milliyet gazetesinden Türker Karapınar'ın haberine göre, Başbakan Erdoğan, önceki gün canlı yayında kendisinin de dinlendiğini açıklayarak “Makama böcek koydular, koymadılar. Bunu bilemezsiniz ki. Bunu yapanlar en yakınıza yapıyorlar. Arama taramada ilgili birimler buldu, çıkardı. Kim koydu? Evimin altındaki ofisimde” dedi. Geçen ekim ayında Erdoğan’ın Meclis’teki makam odasında iki dinleme cihazı bulunduğunun iddia edilmiş, Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel ile Koruma Müdürü Zeki Bulut görevlerini bırakmıştı. Bunun ardından Erdoğan’ın otomobilinde ve yakın korumasında “böcek” bulunduğu iddiaları basına yansımıştı.
 
Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan’ın dinlendiği iddiaları basına yansıyınca savcılık re’sen soruşturma başlattı. Soruşturmanın Memur Suçlarına Bakmakla Görevli Büro tarafından gizli yürütüldüğü belirtildi. Başbakan’ın makam odasında, otomobilinde, korumasında ve en son evinin altındaki ofisinden çıkan dinleme cihazlarının Ankara Emniyet Müdürlüğü Bilişim Şubesi’nce incelendiği ve bu incelemeye ilişkin kapsamlı bir rapor hazırlanacağı öğrenildi.
 
Erdoğan, uzun süredir basının gündeminde olan dinleme iddialarını ilk kez, önceki gün katıldığı NTV-Star ortak yayınında doğruladı. Erdoğan, “Derin devlet meselesi dedik ya. Tamamen bunu atamıyorsunuz. Dinleme de buna dahil. Tamamen kazınmış değil. Ben de dahil bu dinleme bitmemiştir” ve “Makama böcek koydular, koymadılar. Bunu bilemezsiniz ki. Bunu yapanlar en yakınıza yapıyorlar. Arama taramada ilgili birimler buldu, çıkardı. Kim koydu? Evimin altındaki ofisimde” dedi.
 
‘Tadilat’tan dinleme çıktı
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de Erdoğan’ın Meclis’teki makam odasının ekim ayında “tadilat” adı altında baştan sona yenilendiğini, kültür varlığı olduğu için sökülmesi sakıncalı olan bütün yer döşemelerinin sökülerek, odada dinleme cihazı arandığı duyumlarını aldıklarını söylemişti.
 
Makam odasının tabanındaki ahşap yapıların, duvar aydınlatmalarının tamamen söküldüğünü, tüm resimlerin çerçevelerinin, saksılara kadar elden geçirildiğini belirten Tekin, “Madem tamirattı bu görevi neden Başbakanlık korumaları yaptı? Herkesin dinlendiği bir ülkede bu korku eğer Başbakan’a kadar varmışsa durum bir hayli vahim demektir” demişti.
 
Tekin, Erdoğan’ın makam odasında iki adet dinleme cihazı bulunduğunu iddia ederken, sonraki süreçte de 5 yıldır yanından ayırmadığı Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel ile Koruma Müdürü Zeki Bulut görevlerinden ayrılmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem