'Böcek soruşturmasına' gizlilik kararı

Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun hazırladığı raporda, cihazı yerleştirdiğine inanılan kişinin, Başbakanlık Koruma Ekibi’nden alt düzey yönetici konumunda bir isim olduğuna yer verildi.

'Böcek soruşturmasına' gizlilik kararı

Başbakan Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun hazırladığı raporda, cihazı yerleştirdiğine inanılan kişinin, Başbakanlık Koruma Ekibi’nden alt düzey yönetici konumunda bir isim olduğuna yer verildi. Dalgalarındaki bağlantı kopukluğu nedeniyle sesin nereye aktarıldığı, kimlerce kaydedildiği bilgisine ise ulaşılamadı. Dinleme cihazlarının da incelendiği raporda, bunların Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde bulunanlarla benzerlik taşımadığı belirtildi. Rapora göre, Emniyet bünyesinde bulunan dinleme cihazları yuvarlak yapıdayken, Başbakanlık’ta bulunan böcekler kâğıt formunda.

MİT görevlileri, böcek aramalarını Başbakanlık Merkez Binası, Başbakan Erdoğan’ın Keçiören’deki evi ve Başbakanlık Resmi Konut’un yanı sıra, Ak Parti Genel Merkezi’nde yapmıştı. Erdoğan’ın 8’inci katta bulunan ve tüm özel görüşmelerini yaptığı özel çalışma odasındaki aramalarda herhangi bir dinleme cihazına rastlanmadı. Edinilen bilgiye göre, bu aramalarda MİT mensuplarının yanında polis, Başbakanlık Koruma Ekibi ile Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü’nden herhangi bir isim bulunmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler