BM'den Türkiye ve İsrail'e çağrı

BM Genel Sekteri Ban Ki-mun, Türkiye ile İsrail arasında krizi tırmandıran ve Cumhurbaşkanı Gül'ün "yok hükmünde" dediği raporla ilgili ilk kez konuştu. Raporun bağımsız bir komisyon tarafından hazırlandığını söyleyerek, "kriz raporun" arkasında duran Ban

BM'den Türkiye ve İsrail'e çağrı

BM Genel Sekteri Ban Ki-mun, Türkiye ile İsrail arasında krizi tırmandıran ve Cumhurbaşkanı Gül'ün "yok hükmünde" dediği raporla ilgili ilk kez konuştu. Raporun bağımsız bir komisyon tarafından hazırlandığını söyleyerek, "kriz raporun" arkasında duran Ban Ki-mun, her iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi tavsiyesinde bulundu.

Genel Sekreter Ban, BM'de gelecek hafta başlayacak 66. dönem BM Genel Kurulu üst düzey toplantıları öncesinde basın toplantısı düzenledi.

MÜZAKERE TAVSİYESİ

Ban, Akdeniz'de doğalgaz arama çalışmalarının, Lübnan ve İsrail arasında, aynı zamanda Güney Rum kesimi ile Türkiye arasında sorun çıkardığının belirtilmesi üzerine, Akdeniz'de Lübnan ve İsrail'in, bu sorundan haberdar olduğunu, bu sorunun iki ülkenin kendi aralarındaki müzakerelerle aşılması gerektiğini belirtti.

KOMİSYON BAĞIMSIZMIŞ...

Ban, bu kapsamda Akdeniz'de Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin, BM Soruşturma Komisyonu'nun raporunun (Palmer Raporu) yayımlanmasının ardından kötüye gitmesinden dolayı son derece endişeli olduğunu söyledi.

Ban, şöyle konuştu:

''Türkiye ve İsrail bölgede son derece önemli iki ülkedir. İki ülkenin uyumlu şekilde işbirliği yapmaları Ortadoğu'da barış ve istikrarın artmasına yardımcı olacaktır. BM Genel Sekreteri olarak, Palmer Raporu'nu yayımlattım, ancak bu raporun içeriğine ilişkin tavsiyelerde bulunmadım, bu bağımsız bir rapordur. İki ülkenin ilişkilerinin en kısa zamanda normale dönmesini içtenlikle istiyorum'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem