BM'den 'Türkiye ve Irak' kararı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kapalı toplantılarda yapılan görüşmelerde Türkiye ve Irak'a ikili görüşmeleri sürdürmeleri ve konuyu kendi aralarında çözmeleri yönünde tavsiye kararı aldı.   BMGK, Irak'ın talebi üzerine Türkiye'nin, bu ülkedeki güçle

BM'den 'Türkiye ve Irak' kararı
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kapalı toplantılarda yapılan görüşmelerde Türkiye ve Irak'a ikili görüşmeleri sürdürmeleri ve konuyu kendi aralarında çözmeleri yönünde tavsiye kararı aldı.
 
BMGK, Irak'ın talebi üzerine Türkiye'nin, bu ülkedeki güçlerinin durumunu görüştü. ABD Başkanı Barack Obama'nın telefonda görüştüğü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Irak'tan Türk askerinin çekilmesi yönündeki talebinden sonra BMGK de konuyu ele aldı. Yerel saatle 19.50'de başlayan görüşme sonunda, Türkiye ve Irak'a ikili görüşmeleri sürdürmeleri ve konuyu kendi aralarında çözmeleri yönünde tavsiye kararı alındı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler