BM "Suriyede kimyasal silah kullanıldı"

 BM: Suriye'de kimyasal kullanıldı!Suriye'de kimyasal silahların kullanımını inceleyen Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Araştırma Komisyonu Başkanı Ake Sellstrom, hazırladıkları raporu BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a dün akşam teslim etti. Ban Ki Mo

BM "Suriyede kimyasal silah kullanıldı"

 

BM: Suriye'de kimyasal kullanıldı!

Suriye'de kimyasal silahların kullanımını inceleyen Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Araştırma Komisyonu Başkanı Ake Sellstrom, hazırladıkları raporu BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a dün akşam teslim etti.

 Ban Ki Moon'nun, BM'nin 38. katında bulunan çalışma odasında Sellstrum'un, raporu kendisine teslim etmesinin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Genel Sekreter, Suriye'de Kimyasal Silahların Kullanımı İddialarını Soruşturma ekibi Başkanı Prof. Ake Sellstrom"dan nihai raporu aldığını belirtti. Raporun içeriğine ilişkin bilgisi olmadığını söyleyen Ban Ki Moon, Ake Sellstrom'un kendisini bilgilendireceğini söyledi.

 Rapor ile ilgili olarak Cuma günü BM Genel Kurulu"nu, Pazartesi günü de BM Güvenlik Konseyi'ni bilgilendireceğini vurgulayan Ban Ki Moon, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) temsilcilerinin de bulunduğu komisyon üyelerine ve başkan Sellstrom'a, cesur çalışmaları için teşekkürlerini sundu.

 Ekibin görevlerini yerine getirirken birçok tehlikeyle de yüz yüze kaldığına değinen Ban Ki Moon, Suriye'de kimyasal silah kullandığı iddialarının bu yılın Mart ayında başladığını anımsatarak, 'Kimyasal silah kullanımı, uluslararası hukukun ihlali ve insanlığa karşı bir suçtur' dedi. Ban Ki Moon, Suriye hükümetinin kimyasal silahlara sahip olduğunun bilindiğini ve Kimyasal Silahlar Konvansiyon Anlaşması'na geçtiğimiz aylarda imza attığını anımsatarak, BM ve OPCW heyetinin bu ülkede kimyasal silahların imhası çalışmalarında gözlemcilik yaptığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler