"Biz öğrenciler robot değiliz"

LYS'de MF-4 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Özel Adana Final Okulları Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Burak Kaya, doktor olmak istediğini söyledi. Davul zurnayla karşılanan Kaya, "Dışarı çıkmadık. Robot değiliz. Eğlendik de tabi, b

"Biz öğrenciler robot değiliz"

LYS'de MF-4 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Özel Adana Final Okulları Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Burak Kaya, doktor olmak istediğini söyledi. Davul zurnayla karşılanan Kaya, "Dışarı çıkmadık. Robot değiliz. Eğlendik de tabi, belli şeylerden fedekarlık yaptık. Eğlendik, güldük, ama daha ağırlıklı ders çalıştık" dedi.

LYS sonuçları açıklandığında MF-4 puanında Türkiye şampiyonu olduğunu tatilini geçirdiği Gaziantep'te öğrenen Mehmet Burak Kaya, bu mutluluğunu paylaşmak için tatilini yarıda kesip okuluna döndü.

DAVUL-ZURNAYLA KARŞILANDI
Adana Özel İdare'de inşaat teknikeri olan babası İbrahim, memur emeklisi annesi Nilüfer ile okuluna gelen LYS şampiyonu Kaya davul-zurna ile karşılandı. Final Okulları kurucusu Şevket Ertem, şampiyon öğrencisini kutlayıp, "Öğrencimizle gurur duyuyoruz. Bize yaşattığı bu sevinç ve mutluluk için teşekkür ediyorum" dedi. Baba İbrahim de oğlunun LYS şampiyonu olmasında emeği geçen öğretmenlerini tek tek tebrik etti, "Oğlum iyi bir öğrenci. Derslerine düzenli çalışıyordu" diye konuştu.

"OĞLUM BU BAŞARIYI HAK ETTİ"
Oğlunun başarısıyla gururlanan anne Nilüfer ise, "Oğlum sorumluluk sahibi bir genç. Kendisi bu başarıyı hak etti. Çok mutluyuz" dedi.

"DOKTOR OLMAK İSTİYORUM"
Anne ve babasının aralarına alıp doyarak öptükleri LYS şampiyonu Mehmet Burak Kaya da, doktor olmak istediğini söyledi. MF-1 türünde Türkiye 2'ncisi, MF-2 türünde Türkiye 3'üncüsü, MF- 3 puan türünde de Türkiye 5'incisi olan Kaya, başarısının sırrının fedakarlık olduğunu belirterek, "Başarılı olacağımı bekliyordum. Ama, birinci olacağım demiyordum. Çok da sürpriz olmadı açıkçası. Sınava sağlam hazırlanmak gerekiyordu. Dışarı çıkmadık. Robot değiliz. Eğlendik de tabi, belli şeylerden fedekarlık yaptık. Eğlendik, güldük, ama daha ağırlıklı ders çalıştık. Çok soru çözmektense ben daha çok konu çalıştım. Ortalama günde 4 saat, okul olmadığı zaman 10-11 saat çalıştım. Küçüklükten beri tıp istiyorum. Herhalde tıpı seçeceğim. Henüz hangi üniversiteyi seçeceğimi düşünmedim henüz. Başarının sırrının her şeyden önce fedakarlık olduğunu düşünüyorum" dedi. Törenin ardından Kaya ve öğretmenleri başarıyı davul zurna eşliğinde çifte telli oynayarak kutladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem