Bitlis’ten Muş’a eşek kurtarmaya gitti

Muş'un Yoncalıöz köyü yakınlarında, bir eşeğin dört ayağından silahla vurulması sonucu ağır şekilde yaralandığı ihbarını alan hayvanseverler ayağa kalktı.Bitlisli hayvanseverler, Muş'un Yoncalıöz köyünde bir eşeğin dört ayağından vurulduğu haberini aldı.

Bitlis’ten Muş’a eşek kurtarmaya gitti

Muş'un Yoncalıöz köyü yakınlarında, bir eşeğin dört ayağından silahla vurulması sonucu ağır şekilde yaralandığı ihbarını alan hayvanseverler ayağa kalktı.

Bitlisli hayvanseverler, Muş'un Yoncalıöz köyünde bir eşeğin dört ayağından vurulduğu haberini aldı. Köye gelen hayvanseverler, diğer çevre illerdeki hayvanseverlerle irtibata geçerek eşeğin tedavisi için yardım talebinde bulundu. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Bitlis İl Temsilcisi Dr. Damla Şahin'e ulaşan hayvanseverler, Şahin'e bilgi verip yardım istedi.

HAYTAP Temsilcisi Damla Şahin de, Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi ile irtibata geçerek kurtarma operasyonu için zemin hazırladı. Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un talimatı doğrultusunda eşeği kurtarma operasyonu için hazırlık yapan Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi görevlileri, Muş'a bağlı Yoncalıöz köyüne geldi. İki saatlik yoldan köye ulaşan ekip, ilk müdahaleyi köyde yaptıktan sonra eşeği araçla Tatvan'a getirdi.

Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alınan yaralı eşek, Veteriner Hekimi Sefer Durmuş tarafından muayene edildi. Yapılan kontrol neticesinde ihbar edildiği gibi eşeğin silahla ayaklarından vurulmadığı, eşeğin dört ayağında sürtünmeye bağlı zedelenme olduğu anlaşıldı. Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde gerekli tedavisi yapılan eşeğin 16 yaşlarında dişi bir eşek olduğu ve son birkaç gündür aç kalması nedeniyle iyice halsiz düştüğü belirtildi. Eşeği muayene eden Veteriner Hekim Sefer Durmuş, "Eşeğin ayak eklem yerlerinde aşırı derecede sürtünme olduğunu gördük. Bu sürtünme kemiğe kadar doku kaybı oluşturmuş. Bu da hayvanın birkaç gündür aç, susuz ve güçsüz kalmasına neden olmuştur. Bu durum genelde hayvan sahiplerinin bu hayvanları kışın dışarıya atmalarından kaynaklanıyor. Biz ayak eklem yerlerine gerekli tedaviyi uyguladık. Bu tedavinin ardından dokuların oluşmaya başlamasıyla birlikte yara yerlerini dikeceğiz. Çünkü çok fazla miktarda doku kaybı olmuş. 16 yaşında yaşlı ve dişi olan eşek için burada bir tedavi süreci başlatıp, iyileşmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

HAYTAP Bitlis İl Temsilcisi Dr. Damla Şahin ise, gece gündüz demeden hayvanlar için uğraş sarf eden Tatvan Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarına, ilgi ve alakalarından dolayı Belediye Başkanı Fettah Aksoy'a ve eşeğin kurtarılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bitlis’ten Muş’a eşek kurtarmaya gitti

Bitlis’ten Muş’a eşek kurtarmaya gitti

Bitlis’ten Muş’a eşek kurtarmaya gitti

Bitlis’ten Muş’a eşek kurtarmaya gitti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler