Birlikte öldüler, yan yana defnedildiler

Zonguldak'ta çalıştıkları kaçak ocakta karbondioksit gazından zehirlenerek yan yana ölen iki madenci, son yolculuklarına da yan yana uğurlandı.Zonguldak'ın Kırat Mahallesi'nde kaçak işletilen bir maden ocağında çalışan Erol Gün ve Ahmet Şen, sızan karbond

Birlikte öldüler, yan yana defnedildiler

Zonguldak'ta çalıştıkları kaçak ocakta karbondioksit gazından zehirlenerek yan yana ölen iki madenci, son yolculuklarına da yan yana uğurlandı.

Zonguldak'ın Kırat Mahallesi'nde kaçak işletilen bir maden ocağında çalışan Erol Gün ve Ahmet Şen, sızan karbondioksit gazından zehirlendi. İşçilerin cansız bedeni ise yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından ekipler tarafından ocaktan çıkartıldı.

YAN YANA SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDILAR

Hayatını kaybeden iki madenci bugün öğle namazını müteakip Çaycuma ilçesine bağlı Muhsinler köyünde kılınan cenaze namazıyla son yolculuklarına uğurlandı. Evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenilen Ahmet Şen'in cenazesi ilk olarak evinin önünde getirildi. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından ailesi ve sevenlerinden helallik alındı. Ardından iki madenci için köy meydanında cenaze namazı kılındı. Cenazeye Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Selçuk Özen, Çaycuma Belediye Başkan Vekili Cengiz Gökçe, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Kılınan namazın ardından işçilerin cenazeleri gözyaşları içinde defnedildi.

SONGÜL IŞIK: "3 TANE EVLADIM İLE ORTADA KALDIM"

Eşinin daha önce özel bir maden ocağında çalıştığını ifade eden Songül Şen, "Elini yaraladı. Kazayı geçirdikten sonra 3 ay çalışamadı. Sonra biraz çalıştı ve çıkışını verdiler. Belli bir süre çalışamadı. Daha sonra kaçak ocaklara işbaşı yaptı. 10 yıldan beri kaçak ocakta çalışıyordu. İki seneden beri bu ocakta çalışıyordu. Kulaklarında duyma problemi vardı. Başka iş bulamadık. Olayı öğrendiğimde evdeydim. Duyunca yıkıldım. 3 tane evladım ile ortada kaldım. Başka bir şey bulamadığı için madeni seçti. Çocuklar evde ne yiyecek? Kulakları duymadığı için başka işe almıyorlar" dedi.

Acılı eş, gözyaşlarına boğuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler