Birleşmiş Milletler LGBT için toplandı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 70 yıllık tarihinde LGBT konusundaki ilk toplantısını gerçekleştirdi. BMGK üyeleri, DAEŞ'in eş cinsellere yönelik tehditleri nedeniyle, ABD ve Şili BM Daimi Temsilciliklerinin öncülüğünde LGBT toplumuna yönelik saldı

Birleşmiş Milletler LGBT için toplandı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 70 yıllık tarihinde LGBT konusundaki ilk toplantısını gerçekleştirdi.

BMGK üyeleri, DAEŞ'in eş cinsellere yönelik tehditleri nedeniyle, ABD ve Şili BM Daimi Temsilciliklerinin öncülüğünde LGBT toplumuna yönelik saldırıları ele aldı.

Suriye'den Türkiye'ye sığındıktan sonra ABD'nin mülteci olarak kabul ettiği Suriyeli eş cinsel Suhpi Nahas'ın da katıldığı gayrı resmi toplantıda, Irak'a sığınan, "Adnan" takma adını kullanan bir başka kişi de telefon bağlantısıyla eş cinsel olduğu için DAEŞ'ten ölüm tehdidi aldığını bildirdi.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power toplantının ardından Suriyeli mülteci Nahas ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

"BM'DE TARİH YAZDIK"

Toplantıda BMGK'nin daha önce LGBT konusunda bir toplantı gerçekleştirmediğini belirten Büyükelçi Power, BM'de tarih yazdıklarını ifade etti.

Power, Şili ile ortak böyle bir toplantıyı düzenlemekten onur duyduklarını belirterek, "Bugün küçük ama önemli bir adım attık. Bu bizim son adımımız olmamalı" dedi. Büyükelçi Power, toplantıyı insan haklarına saldırı gerekçesiyle düzenlediklerini kaydetti.

Daha sonra söz alan Nahas ise Suriye'de doğduğu yer İdlib'i kontrolü altında bulunduran Nusra Cephesi'nden tehditler aldığını söyledi.

Diğer BM üyesi ülkelere de açık olan gayrı resmi BMGK toplantısına, Konsey üyesi Angola ve Çad katılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem