Birinci Ergenekon'da gerginlik

* Alparslan Arslan'ın babası oğlunun yalın ayakla salona getirildiğini belirterek duruma tepki gösterdi.29'u tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası'nın 215. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşk

Birinci Ergenekon'da gerginlik

* Alparslan Arslan'ın babası oğlunun yalın ayakla salona getirildiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

29'u tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası'nın 215. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin bitişiğinde bulunan küçük salonunda yapılan duruşmaya emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ve Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 21 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmadan men cezası bulunan tutuklu sanıklar İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Osman Yıldırım, Semih Tufan Gülaltay, Bedirhan Şinal, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu, Özkan Kurt ile diğer tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Sedat Peker ve Ergün Poyraz duruşmaya katılmadı.

Tutuksuz sanıklardan ise Nusret Senem ve Güler Kömürcü duruşmada hazır bulundu.

ARSLAN'IN BABASINDAN ÇIPLAK AYAK TEPKİSİ
Bu arada duruşma öncesinde Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan ve annesi Hatice Arslan oğlunun duruşmaya yalın ayakla getirildiğini söyleyerek tepki gösterdi.

Arslan'ın ailesi bir süre jandarma görevlileriyle tartıştı. Ardından izleyiciler bölümüne oturdu. Arslan'ın çorap giymediği ve terlikle salonda bulunduğu görüldü.

REDDİ HAKİM TALEBİ
Mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese duruşmaya Gizli Tanık Kıskaç'ın ifadesinin alınmasına devam edileceğini belirtti.

Bunun üzerine Doğu Perinçek'in avukatları 16 duruşmadan men cezası alan Perinçek ile davanın esas hakkındaki karar duruşmasına kadar men edilen avukat Hasan Basri Özbey'in gizli tanığın ifadesi sırasında salonda bulunması gerektiğini belirterek itiraz etti. Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz, "Gizli tanığın Doğu Perinçek'in ve avukat Hasan Basri Özbey'in gıyabında dinlenmesi usüle ve yasaya aykırıdır" dedi.

Cengiz talebinn gerekçelerini açıklamak istedi ancak Mahkeme Başkanı süresinin dolduğu gerekçesiyle konuşmasına izin vermedi. Bunun üzerine Mehmet Cengiz, reddi hakim talebinde bulunduğunu ifade etti.

Başkan Özese taleplerin değerlendirilmesi için duruşmaya ara verdi.

TALEPLERE REDDEDİLİNCE AVUKATLAR SALONU TERK ETTİ
Aranın ardından Başkan Özese, reddi hakim talebini usüle aykırı olduğu gerekçesiyle reddederken, Doğu Perinçek ve avukat Hasan Basri Özbey'in gizli tanık dinlenirken salonda bulunmaları talebini de yasaya ve usüllere aykırı olduğu gerekçesiyle reddetti.

Kararın ardından söz alan Avukat Mehmet Cengiz, "Burada adil bir yargılama yapılmıyor. Görevimi yerine getiremeyeceğim için duruşma salonundan çıkıyorum" diyerek salonu terk etti.

Doğu Perinçek'in salonda bulunan çok sayıda avukat da Cengiz ile birlikte salonu terk ederek karara tepkilerini gösterdi. Duruşma salonunda bulunan bazı izleyicilerin de avukatların bu tepkisini alkışladığı görüldü.

Başkan Özese, görevlileri uyararak alkışlayanların salondan çıkarılmasını istedi. Alkışlayan izleyiciler salondan dışarı çıkarıldı. 

GİZLİ TANIKTAN PERİNÇEK'E AĞIR SÖZLER
Duruşmaya 'Gizli Tanık Kıskaç'ın ifadesinin sesi ve görüntüsü bozularak alınmasıyla devam edildi.

Gizli tanık, İşçi Partis internet sitesi ve Aydınlık Gazetesi'nde daha önce verdiği ifadesini kağıttan okuduğu ve mahkemede Türk ordusuna karşı psikolojik harekat yapıldığı iddialarını içeren haberlere tepki göstererek, "Bana kimse yazılı metin vermemiştir. Psikolojik harekat Doğu Perinçek'in sanatıdır.

Kıbrıs Savaşı sırasında Perinçek, Türk ordusuna işgalci Rauf Denktaş'a da faşist demiştir" dedi. 

İDRİS ARLAN'DAN İKİNCİ TEPKİ
Gizli tanığın sesinin düşük çıkması üzerine sorunun giderilmesi için duruşmaya ara verildi. Bu sırada Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan, Mahkeme Başkanı Özese'ye seslenerek oğlunun yalın ayakla salonda bulunduğunu çoraplarını kendisine vermek istediğini söyledi.

Başkan Özese, Arslan'a "Sizin davaya müdahale hakkınız yok. Yazılı olarak iletin" diyerek salondan ayrıldı. Duruşma aranın ardından 'Gizli tanık Kıskaç'ın ifadesinin alınmasıyla devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem