"Birbirimize düşman gibi bakmayalım"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa programı kapsamında Saruhanlı ve Soma ilçelerinin ardından Akhisar’da Milli Egemenlik Meydanında halka hitap etti.Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sadece benim çalışma

"Birbirimize düşman gibi bakmayalım"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa programı kapsamında Saruhanlı ve Soma ilçelerinin ardından Akhisar’da Milli Egemenlik Meydanında halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Sadece benim çalışmam yetmiyor, ülkesini seven, çocuğunun geleceğini güzel bir Türkiye düşleyen bütün yurttaşlarıma görev düşüyor. Geçen seçimlerde CHP’ye o nedenle veya bu nedenle oy vermemiş bir yurttaşımı ikna edeceksiniz. Diyeceksiniz ki Türkiye’nin halini biliyorsunuz, içinde bulunduğu şartları biliyorsunuz. Gelin beraber Türkiye’yi yeniden aydınlığa kavuşturalım diye söyleyeceksiniz, ikna edeceksiniz. O da gelecek CHP’ye oy verecek."

Başbakan’ın dava açtığını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Sanki ben korkacakmışım gibi. Ya sen ayakkabı kutusundan korkuyorsun, siz hiç ayakkabı kutusundan korkan bir başbakan gördünüz mü, işte var. Siz hiç Twitter’dan korkan bir başbakan gördünüz mü, işte var."

Akhisar’ın bir dönem tütünün başkenti olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fiyat burada açıklanırdı. Fiyat güzelse üretici şapkasını havaya atardı. Kötüyse yere vururdu. Şimdi tütünden eser kalmadı. Tütün eken geçmişte tütün üreticisi kardeşlerime sesleniyorum, senin elinden tütünü kim aldı. Şimdi zeytinin başkenti, 10 yıldır fiyatlar doğru dürüst artmadı. Ama girdilerin fiyatı durmadan artıyor. Sandığa gidecek, bütün yurttaşlarıma sesleniyorum, elinizi vicdanına koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Şu cümleyi hiç kimsenin unutmasını istemem, siyasette siyasetçi zenginleşirse halk fakirleşir. Bunu ezberleyeceğiz, her yerde söyleyeceğiz. Bir de ne diyor; ’e şu CHP var ya CHP, e ne olmuş, CHP gelirse devleti yönetemezmiş’. Hayatımda duyduğum en saçma soru. Ya devleti kuran parti nasıl devleti yönetemez. Kuva-yı Milliyeciler kurdu bu devleti, sen sonradan geldin."

Seçimlerde 2 buçuk milyon gencin oy kullanacağını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Sizlerden isteğim sandığa gideceksiniz ve oy kullanacaksınız. Ya özgürlükten yana oy kullanacaklar ya darbeden yana oy kullanacaklar. Gençler ne güzel düşüncelerini özgürce Twitter aracılığı ile anlatıyor. Onlara şükran borçluyuz, onlar bu işi biliyor. Demokrasiden yana oy kullanacaksanız yeriniz belli, Mustafa Kemal’in partisi Cumhuriyet Halk Partisi."

"CHP gelirse dolar yükselir" diye propaganda yapıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Zaten son iki ayda yüzde 20 devalüasyon oldu sen ne yaptın. Şimdi onun faturasını da bize çıkarıyor. Hep mağdurları oynuyor."

CHP’de 53 kadın belediye başkan adayı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne kadar güzel değil mi. Size inanıyorum, size güveniyorum, size bir şey söyleyeceğim bakın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde CHP’nin 53 kadın belediye başkan adayı vardır. İnşallah bu sayılar artacak, düne kadar sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapılıyordu. Onu da elinden aldık, ister başı açık olsun, ister başı kapalı olsun, bütün hanımların benim başımın üzerinde yeri var."

Akhisar’da da güzel bir Belediye Başkan adayları olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Hem genç hem de yakışıklı. Tuttuğunu koparan, Akhisar için çalışan, emek harcayan, sizin için çalışacak birisi. Akhisar’a hizmet edecek ve sizinle beraber çalışacaktır. Yerel yönetimlerde atacağımız ilk adım, ayın otuzu. Otuzunda sandığa gideceğiz, az önce söyledik Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren yurttaşlarım üstlerine alınmasın. Ben onları seviyorum ve sayıyorum. Biz yeni bir proje başlattık, her partiden insanlar şuan Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, her partiden insanlar bizde belediye başkan adayı. Tek aradığımız şart dürüst ve namuslu olacaktır. Çünkü yeni bir süreci başlatıyoruz. Türkiye çok ayrıştı, çok kamplaştı, birbirimize düşman gibi bakmaya başladık. Ben bunu kabul etmiyorum, insanımı sevmek istiyorum, insanıma saygı duyuyorum. Bir tek idealim bir tek amacım var, sokağa çıktığımız zaman tanımadığımız bir insana güleryüzle selam vermeyi bu ülkeye getirmek istiyorum. Bu ülkeye huzuru getirmek istiyorum, barışı getirmek istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem