Bir uyarı da Moody’s’ten

Moody's, Türk bankalarının dövize yüksek oranda bağımlı olduğunu açıkladı.Uluslararası Kredi Değerlendirme Kuruluşu Moody's yayımladığı raporda bankaların geçen beş yılda kredilerin mevduattan hızlı büyüdüğünü bildirdi. Rapora göre; gereken kaynağın ağırl

Bir uyarı da Moody’s’ten

Moody's, Türk bankalarının dövize yüksek oranda bağımlı olduğunu açıkladı.

Uluslararası Kredi Değerlendirme Kuruluşu Moody's yayımladığı raporda bankaların geçen beş yılda kredilerin mevduattan hızlı büyüdüğünü bildirdi. Rapora göre; gereken kaynağın ağırlıklı olarak yabancı para cinsi fonlamayla sağlandığı kaydedildi. Moody's, ancak yabancı yatırımcının ilgisindeki gerileme bankaların fonlamaya erişimini zorlaştırdığını ve karlılığın zaten aşağı yönlü baskı altında olduğu bu dönemde risk primini artırdığını bildirildi ve bu yılın ilk altı ayında mevduat büyümesi yüzde 11 düzeyinde gerçekleştiğini açıkladı.

Ayrıca, raporda ABD'de beklenen faiz artışıyla birlikte Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere para girişinin güç kaybedebileceği ve yabancı para cinsi fonlamaya erişimin zorlaşabileceği söylendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler