Bir suç varsa gideceği yer yargıdır

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım,  yerel seçim sürecinde kendisini takip eden basın mensuplarıyla Bornova ilçesinde kahvaltıda bir araya geldi. Burada gazetecilerin gündeme

Bir suç varsa gideceği yer yargıdır

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım,  yerel seçim sürecinde kendisini takip eden basın mensuplarıyla Bornova ilçesinde kahvaltıda bir araya geldi.
 
Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ile eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı arasında geçtiği iddia edilen konuşma ve başsavcının başka bir göreve atanmasına yönelik soruya şu yanıtı verdi:
 
“Bizimle bir alakası var mı arkadaşlar? Yani iki kişi arasındaki konuşmanın bence bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması etik bir şey değildir. Konuşmanın içeriği ayrı bir şey. Yargı mensubunun bu konularda dikkat etmesi icap eder. İçerikle ilgili değerlendiremem. Ne konuşulduğunu bilmiyorum. Bir tarafın ifadesiyle hüküm vermek doğru değil. İki kişi konuşmuş, bir kişi iddiada bulunmuş, öbürünün ne dediğini bilmiyoruz. Onun için bir şey dememiz doğru değil. Yargı mensuplarının, hele hele savcıların görevi iddiaları, suçlamaları değerlendirmektir. Başkalarını suçlamak değil. Bir suç varsa gideceği yer yargıdır, siyasi parti merkezi olmamalıdır diye düşünüyorum, bir vatandaş olarak. Bu da yargıyla ilgili sorunun hangi boyuta eriştiğinin gösteren güzel bir örnektir. Öyle anlaşılıyor ki sayın başsavcı, CHP’den milletvekili olmaya heveslenmiş.
 
Müsteşar her zaman camiasında bulunan mensuplarıyla görüşür. Müdahale etmiş midir, etmemiş midir o bizim malumumuzda olan konu değil.  Adalet Bakanlığı Müsteşarının yargı camiasıyla görüşmesinden daha doğal bir şey olamaz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem