"Bir çocuk iflas, iki çocuk iflas, üç çocuk.."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aileye yönelik her saldırıyı doğrudan insanlığa bir saldırı gördüklerini belirterek bu konuda hiçbir müsamaha gösterilmediğini söyledi. Erdoğan, reformların temelinde de bu anlayışın var olduğunu ifade etti.Başbakan Recep Ta

"Bir çocuk iflas, iki çocuk iflas, üç çocuk.."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, aileye yönelik her saldırıyı doğrudan insanlığa bir saldırı gördüklerini belirterek bu konuda hiçbir müsamaha gösterilmediğini söyledi. Erdoğan, reformların temelinde de bu anlayışın var olduğunu ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Uluslararası Aile ve Sosyal Politikalar Zirvesi"ne katıldı. Rixos Otel'deki zirvede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de hazır bulundu. 2012'nin bölgede sorunların, terörün, çatışmanın, yoksulluğun konuşulduğu bir yıl olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, 2013'ün barışın yılı olması temennisinde bulundu.
 
Tarih boyu ailenin işlevsiz hale getirilmesi için girişimler olduğunu ancak bunların başarısız kaldığını vurgulayan Erdoğan, bir çiftin çocuklarıyla birlikte aile yapanın maneviyat olduğunu, sevgi olduğunu, ailenin kutsiyeti olduğunu vurguladı.
 
AİLENİN ÖNEMİ
 
Ailenin zayıflamasının son derece tehlikeli olduğuna dikkat çeken Erdoğan, ailenin sahip olduğu maneviyat ile dışarıdan gelen tüm saldırılara karşı göğüs gereceğini belirtti. İktisadi şart, sosyal şart değişirken özünü yitiren bir ailenin çürüyen bir aile olacağını dile getiren Erdoğan, parti olarak çalışmalarını muhafazakar demokrat kimliği içinde gerçekleştirdiklerini ama hedeflerinde aile olduğunu ifade etti.
 
Ailenin toplumun en temel şartı olduğunun altını çizen Erdoğan, özünü, maneviyatını koruyan bir ailenin insanlık ve istikbal için bir teminat olduğunu söyledi.
 
Güçlü bir millet olunmak isteniyorsa güçlü ailelere sahip olunması gerektiğini belirten Erdoğan, aileye ilişkin sorunların çözümü için tüm imkanların seferber edildiğini kaydetti. Sosyal yardımlarda 16 katlık bir artış sağlandığını dile getiren Erdoğan, gıda, yakacak yardımları yapıldığını ifade etti. Eğitim yardımı yaptıklarını anlatan Erdoğan, eğitim yardımının babaya değil aileye verildiğini hatırlattı.
 
İşsizliğin ve yoksulluğun tehdit ettiği aileleri koruyacaklarını dile getiren Erdoğan, kadınlara yönelik yeni başlatılan projeden faydalananların sayısının 225 bine ulaştığını ifade etti. Kadın istihdamının artması, sosyal ekonomik alanda çok daha fazla söz sahibi olması için engellerin kaldırıldığını anlatan Erdoğan, aile yapısını, aile huzurunu muhafaza etmek, mutluluk ve huzur içinde tutmak için tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı. "Aile var oldukça devlet var olacak, sağlıklı nesiller var olacak." diyen Erdoğan, "Aileye yönelik her saldırıyı doğrudan insanlığa bir saldırı görüyor hiçbir müsamaha göstermiyoruz. Reformların temelinde bu anlayış vardır." dedi.
 
"ÜÇ ÇOCUK YERİNDE SAYMAK"
 
En az üç çocukla beraber güçlü ailenin olacağını dile getiren Erdoğan, "En az 3 çocukla beraber güçlü aileler… En az 3 çocuk. Aileleri güçlü kılmanın yolu buradan geçiyor. Güçlü millet istiyorsak bunun olması lazım.
 
Bir tane çocuk iflas, iki çocuk iflas, üç çocuk ancak yerinde saymak. Gelecekte yaşlı nüfus demek. Bizim genç ve dinamik nüfusa ihtiyacımız var. O da buradan geçiyor." dedi. 
 
Nüfusun yaşlanmaya başladığını anlatan Erdoğan, ailelere seslenerek "Bu hassasiyetimizi lütfen hafife almayın." diye konuştu. Erdoğan, bunun para pulla alınamayacağını kaydetti. Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından ailelere ödüllerini takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler