"Bir an önce sona ermesini istiyoruz"

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, "Tüm Türkiye, biz bu şiddet ve terör ortamının bir an önce sona ermesini istiyoruz" dedi.Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) "Siyasi Parti Liderleri ile

"Bir an önce sona ermesini istiyoruz"

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, "Tüm Türkiye, biz bu şiddet ve terör ortamının bir an önce sona ermesini istiyoruz" dedi.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) "Siyasi Parti Liderleri ile Buluşma Toplantıları'nın ilk konuğu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Intercontinental Otel'de düzenlenen toplantıya, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD Eski Başkanı Ümit Boyner , Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD eski Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve çok sayıda işadamı ile partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, "Tüm Türkiye, biz bu şiddet ve terör ortamının bir an önce sona ermesini istiyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor günlerde siyasi liderimizle açık diyaloğu son derece önemsiyoruz" dedi.

"AÇIK DİYALOĞU SON DERECE ÖNEMSİYORUZ"

Konuşmasının başında geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara'da gerçekleşen ve 97 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek başlayan Symes, "Vatandaşlarımızın can güvenliğinin ve huzurun tam olarak sağlanması yönünde gerekli tüm tedbirlerin gözden geçirilmesi, olayın suçlularının bir an önce ortaya çıkarılması kamu vicdanı açısından hayati derecede önemli. Hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızın ailelerine ve sevenlerine bir kez daha baş sağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Tüm Türkiye, biz bu şiddet ve terör ortamının bir an önce sona ermesini istiyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor günlerde siyasi liderimizle açık diyaloğu son derece önemsiyoruz. Bu, TÜSİAD'ın her zaman benimsediği temel bir prensiptir. Açık diyaloktan hiçbir zaman vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Siyasi parti liderleriyle buluşma toplantılarına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan dört siyasi parti liderini davet ettik" şeklinde konuştu.

"SEÇİM SONRASI SÜRATLE HÜKÜMET KURULMALI"

Seçimler sonrasında süratle hükümetin kurulması ve toplum olarak ülkenin huzurunu, güvenliğini ve refahını sağlayacak reform programlarına odaklanma ihtiyacı içinde olduklarını kaydeden TÜSİAD Başkanı Symes, "Bildiğiniz gibi 7 Haziran seçimlerinin hemen arkasından yeniden bir seçim atmosferine girdik. Ancak hatırlarsanız 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından da liderlerimize ve kamuoyuna bir reform listemiz olduğunu ve çok acil olduğunu hatırlatmıştık. Bugünün Türkiyesi'nde ve bugünkü küresel koşullarda bu reform listesinde yer alanlar için artık beklemeye tahammülümüz kalmamıştır. Seçimler sonrasında süratle hükümetin kurulması ve toplum olarak ülkenin huzurunu, güvenliğini ve refahını sağlayacak reform programlarına odaklanma ihtiyacı içindeyiz, hem de acilen. Yeni seçilecek ve göreve gelecek parlamentodan toplumun haklı beklentisi budur ve bu görevi bu ihtiyacı karşılayacak hükumeti kurma sorumluluğu Türkiye Büyük Millet Meclisi ve siyasi partilerimizdir. Bu toplumun özgür bireyleri olarak bizlerin sorumluluğu ise oyumuzu kullanmak, sivil toplum örgütü olarak da temsil ettiğimiz kesimler adına reform ihtiyaçlarını bıkmadan, usanmadan dile getirmek ve talep etmektir. Bugünkü buluşmamız, bu sorumluluğumuzun önemli bir parçasıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem