Bir ailenin yürek burkan hikayesi ! Yardım bekliyorlar

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan 6 çocuklu Altın ailesinin çocuklarından ikisi hastalıkları teşhis edilemeden hayatlarını kaybettiler. Baba Hüseyin Altın, "2 çocuğumu kurtaramadık, bari bunu yaşatalım" diyerek yetkililerden yardım istiyor.Münevver-Hüsey

Bir ailenin yürek burkan hikayesi ! Yardım bekliyorlar

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan 6 çocuklu Altın ailesinin çocuklarından ikisi hastalıkları teşhis edilemeden hayatlarını kaybettiler. Baba Hüseyin Altın, "2 çocuğumu kurtaramadık, bari bunu yaşatalım" diyerek yetkililerden yardım istiyor.

Münevver-Hüseyin Altın çiftinin çocukları Özgür 2,5 yaşındayken, Kadir ise 6 yaşındayken teşhis edilemeyen bir hastalıktan öldüler, diğer çocuklarından Özlem ise 6 yaşında ve hasta.

Tüm mal varlığını çocukları için harcadığını belirten baba Hüseyin Altın, çocuğunu tedavi edebilecek doktorlara yardım çağrısında bulundu. Altın, "Bu hastalığa yakalanan benim üçüncü çocuğum. Çocuklarım 5 yaşına geldiğinde hastalanmaya, rahatsız olmaya başlıyor, yürümede güçlük çekiyor. Teşhis koyamıyorlar, en son yaşam makinesine bağlıyorlar ve çocuklarım vefat ediyorlar. 5 ay önce çocuğumun hiçbir şeyi yokken yürüme zorluğu çekmeye başladı. Hastaneye götürdük, bütün tıbbi imkanlara rağmen teşhis koyamadılar. Ben kenar bir mahallede oturuyorum. Bazen elektrik kesiliyor, elektrik kesilince cihazlar kapanıyor ve çocuğum zor duruma düşüyor" dedi.

Daha önce 2 çocuğunu kaybettiğini anlatan baba Altın, "Daha önceki 2 çocuğumu kurtaramadık, bari bunu kurtaralım diye uğraşıyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama maddi gücümüz yok, kimse de yardımcı olmuyor. Sıkıntılı ve çok zor durumdayız. İşin içinden çıkamıyoruz. Maddi olarak çok zorlanıyorum. Kendim için bir şey istemiyorum. Hastamızın 3 tane ilacı var ama devlet karşılamıyor, medikal malzemeleri borçla alıyorum, hala cihazların borcunu ödemeye çalışıyorum ve aylık 2 bin TL ilaç masrafı var. Bir baba olarak bu masraflara yetişemiyorum. Çocuğum yaşam makinesine bağlı olduğu için bırakıp bir işe de gidemiyorum. Dünya ve Türk tıbbından, bütün yetkililerden, doktorlardan, Başbakanımızdan ve Cumhurbaşkanımızdan sesimizi duyup bizimle ilgilenmelerini istiyoruz. Sarışın çocuklarım ölüyor, bari bunu kurtaralım" şeklinde konuştu.

Anne Münevver Altın ise iki evladını kaybettiğini, Özlem'i de kaybetme korkusu yaşadığını söyledi.

Bir ailenin yürek burkan hikayesi ! Yardım bekliyorlar

Bir ailenin yürek burkan hikayesi ! Yardım bekliyorlar

Bir ailenin yürek burkan hikayesi ! Yardım bekliyorlar

Bir ailenin yürek burkan hikayesi ! Yardım bekliyorlar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem