Binlerce hayali emekliye ödeme yapılmış

 Ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan'da kamu harcamalarındaki israfın önlenmesi amacıyla yapılan emekli sayımında, var olmayan 150 bin kişiye emekli maaşı ödendiği tespit edildi. Yunanistan sosyal sigorta kurumu İKA tarafından gerçekleştirilen sayımd

Binlerce hayali emekliye ödeme yapılmış

 

Ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan'da kamu harcamalarındaki israfın önlenmesi amacıyla yapılan emekli sayımında, var olmayan 150 bin kişiye emekli maaşı ödendiği tespit edildi.
 
Yunanistan sosyal sigorta kurumu İKA tarafından gerçekleştirilen sayımda var olmayan 150 bin kişiye emekli maaşı ödendiği, ayrıca İKA'nın sosyal dayanışma kasasından her ay yardım amaçlı ek ödeme yapıldığı belirlenen 100 bin kişinin de aslında var olmadığı ortaya çıktı.
 
Çalışma Bakanlığı ve İKA idaresi, sayımda bulunamayan emeklilerin 21 Ekim'e kadar ortaya çıkmamaları durumunda, bunlara ödenen maaşların ve yardımların kesileceğini açıkladı. İKA Başkanı Robertos Spiropulos, ilgili kişilerin bildirimde bulunmamaları halinde kendilerine haksız yere ödenen maaşlar için cezai kovuşturma da başlatılacağını belirtti.
 
Bu arada, Yunanistan'da sayıları 1,2 milyonu bulan çiftçi emeklileri için de sayım başlatıldığı bildirildi.
 
İsviçre'de hesabı bulunan 2 bin kişinin listesi kayboldu
 
Yunanistan'da, yasa dışı yollardan ülke dışına kaçırılan paraların tespit edilmesi amacıyla Avrupa Birliği'nin Yunan hükümetine gönderdiği ve içinde İsviçre bankalarında hesabı bulunan 2 bin Yunanlının isimlerinin bulunduğu bir CD'nin kaybolduğu ortaya çıktı.
 
Eski Maliye Bakanı Yorgos Papakostandinu, söz konusu CD'yi 2010 yılında dönemin Fransa Maliye Bakanı olan IMF Başkanı Christine Lagarde'dan kendisinin bizzat teslim aldığını belirtirken, Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Sturnaras ise böyle bir CD'nin varlığından haberdar olmadığını açıkladı.
 
Konuyu basından öğrendiğini belirten Sturnaras, CD'nin araştırılıp bulunmasının kendisi için öncelik arz ettiğini ifade ederek, Mali Suçlarla Mücadele Birimi'ne bununla ilgili araştırma yapılması yönünde talimat verdiğini bildirdi.
 
Sturnaras, CD'nin bulunamaması durumunda ise, AB'li yetkililerden bir kopyasının isteneceğini söyledi.
 
PASOK lideri eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, bir süre önce yaptığı açıklamada, Yunanistan'da kendilerini yoksul gösteren ve vergi beyannamelerinde yıllık gelirlerini az bildiren çok sayıda Yunan'ın İsviçre bankalarında 5 milyar avronun üstünde paraları bulunduğunun tespit edildiğini açıklamıştı. Venizelos, Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, 2009 yılında 20 bin avronun altında yıllık gelir bildiren 3 bin 718 Yunan vatandaşının İsviçre bankalarında toplam 5,4 milyar yatırımları bulunduğunun belirlendiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem