Binlerce çalışanı ilgilendiren değişiklik: Bakan Soylu Trabzon'da açıkladı

Bakan Süleyman Soylu kayıt dışı istihdam ve kıdem tazminatı konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.   Belli bir sayı üzerinde çalışanı bulunan işletmelerin ücretlerini bankalardan alacaklarını belirterek, ülkenin hem kayıt dışı istihdamla mücade

Binlerce çalışanı ilgilendiren değişiklik: Bakan Soylu Trabzon'da açıkladı
Bakan Süleyman Soylu kayıt dışı istihdam ve kıdem tazminatı konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Belli bir sayı üzerinde çalışanı bulunan işletmelerin ücretlerini bankalardan alacaklarını belirterek, ülkenin hem kayıt dışı istihdamla mücadele ettiğini hem de istihdamın artırılmasını sağladığını söyledi. 

2’Nolu Beşirli Mahallesi’nde bir iş yerinin açılışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu da yer aldı.

suleyman-soylu-acilis-1.jpg

Bakan Soylu, 10 ve üzeri çalışanın olduğu işletmelerin çalışanlarına ödemelerini bankalar üzerinden yaptıklarını ifade ederek, bu konuda yeni bir çalışma yaptıklarını ve 10 çalışan şartını 5’e düşürdüklerini sözlerine ekledi ve bunun kayıt dışı istihdamı azaltmak adına önemli bir adım olduğunu ve konu ile ilgili çalışmanın birkaç içinde yayınlanacağını söyledi.

Kıdem tazminatı konusunda da çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Süleyman Soylu, hazırladıkları 3 aylık eylem planı içinde bulunan 17 çalışmadan 16’sını tamamladıklarını bunlardan bir tanesinin kıdem tazminatı olduğunu ve bu konuyu bütün herkesle paylaşacaklarını ve ileriye taşıyacaklarını ifade etti.

Terör operasyonları konusuna değinen Bakan Süleyman Soylu, mücadelenin son teröristin bu toprakları ter etmesine kadar süreceğini söyledi.




HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem