Bingöl'de korucubaşı öldürüldü

Bingöl'ün Karlıova ilçesi'nde korucubaşı öldürüldü.Korucular havaya ateş açtı.. Gerginlik sürüyor...

Bingöl'de korucubaşı öldürüldü

Karlıova ilçesindeki Fatih caddesinde bugün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olayda, Taşlıçay köyü korucubaşı Hacı Alan, kimliği belirsiz bir kişi tarafından kafasından tabanca ile vuruldu.

Kafasından 3 kurşun alan Alan yere düştükten sonra saldırganın 4 kez daha ateş açtığı belirtildi.

Vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılan Korucubaşı Hacı Alan (40) yaşamını yitirdi.

Silahlı saldırının ardından ilçe merkezinde bulunan ve ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Taşlıçay köyünden de korucuların gelmesi ile bir anda korucu sayısı 25'e çıkarkan, korucular havaya rastgele ateş açtı.

Taşlıçay köyü korucu başı Hacı Alan'ın PKK tarafından tehdit edildiği, son olarak bir hafta önce Karlıova ilçesi Hasanova köyünde 1 PKK'lının öldürülmesinden PKK'ya yakın internet sitelerinin Alan'ı sorumlu tutukları belirtildi.

BDP'lilerin evleri ateşe verildi

Öte yandan Hacı Alan'ın (40) ilçede silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından yaşanan gerginlik sonrası, BDP Karlıova İlçe Başkanı Özen'in Seyrantepe Mahallesi Kale Yolu üzerindeki evinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Evde kimsenin olmadığı bir sırada çıkan yangın, Karlıova Belediyesine bağlı İtfaiye ekiplerince söndürüldü.

Bu arada yarım saat sonra ilçede ikinci bir yangın olayı daha meydana geldi.

İlçe merkezindeki Yeşilyurt Mahallesi'nde İdris Karabağ'a ait bir mağazada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Dükkanın kapalı olduğu esnada çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Ev ve iş yeri yangınında maddi hasar oluştu.

Hacı Alan'ın öldürülmesi ardından başlayan gerginlik gün boyu devam etti. PKK'nın hedef gösterdiği korucubaşı Hacı Alan'ın katillerinin yakalanması için Özel Harekat Timleri'nin başlattığı operasyona ilçe merkezine gelen korucuların da katılması gerginliği tırmandırdı.

"Belediyeyi işgal etmek istediler"

Korucuların rastgele ateş açtığını ileri süren esnaf kepenk kapatırken, Karlıova Belediye Başkanı BDP'li Ferit Çelik, korucuların bazı yerleri tahrip ettiğini ileri sürdü.

Başkan Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ben şu an ilçe dışındayım. Ama aldığım habere göre korucular ve özel harekat timleri, ilçenin tüm sokaklarında terör estiriyor. BDP İlçe Başkanı Şemsettin Özen'in evini çocukları içerdeyken ateşe vermişler. Yangını söndürmek isteyen vatandaşlara da engel olmuşlar. Karlıova'da şu an hiç kimsenin can güvenliği yok" dedi.

BDP ilçe binasını taş yağmuruna tutan korucuların daha sonra ilçe binasında bulunan eşyaları dışarı çıkardıkları yönünde bilgi altığını ifade eden Başkan Çelik, belediyeye yönelen korucuların belediye personeline hakaretlerde bulunarak, belediyeyi işgal etmek istediklerini, personelin izin vermemesi üzerine de belediyenin camlarını kırdıklarını iddia etti.

Kendisinin de korucular tarafından tehdit edildiğini, ilçedeki güvenlik yetkililerinin birkaç gün ilçeye gelmemesini söylediklerini ileri süren Belediye Başkanı Ferit Çelik, "Beni öldüreceklerini söylemişler. Benim için hakaretler edip infaz edeceklerini söylemişler. Devletin bu olayı sorgulaması gerekiyor. Korucunun kim tarafından öldürüldüğü belli değil. Bu bir provokasyon da olabilir. Yoksa güpe gündüz, kalkıp böyle bir olayın gerçekleşmesini doğru bulmuyoruz. Tek amacın Karlıova'da BDP'yi bitirme planı olarak görüyorum" dedi.

Karlıova'ya bugün Bingöl Valisi'nin gittiğini ve olanlara onun da tanık olduğunu ileri süren Ferit Çelik, "Vali bile olayları önleyemiyorsa, oradaki ilçe halkı ne yapsın. İnsanlar evlerine kapanmış, telefonlarını bile açmıyorlar. Kimsenin can güvenliği yok" dedi.

Validen garip açıklama: "Duygusal tepki"

Hacı Alan'ın silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle başlayan olayların ardından ilçede incelemelerde bulunan, Bingöl Valisi Hakan Güvençer ise BDP ilçe başkanının evinin yakıldığını, ve 5-6 dükkanın camlarının kırıldığını doğruladı.

DHA'nın telefonla ulaştığı Bingöl Valisi Hakan Güvençer, "Bu gün Karlıova İlçe merkezinde ana cadde üzerinde çay ocağında oturmakta olan korucu başı Hacı Alan saat 15.20 sıralarında, tabanca ile suikasta uğramak suretiyle ağır yaralandı. 15.50'de yapılan müdahalelere rağmen korucumuz kurtarılamayarak şehit oldu. Saat 17.00 itibariyle ben ilçeye vardım. Hayatını kaybeden korumuzun yakınları tarafından maalesef bir ev ateşe verildi. Ev, polis panzerlerinin müdahalesiyle söndürüldü. Duygusal ve toplumsal tepki söz konusuydu. Şehit olan korucu başının yakınları, güvenlik güçlerimiz tarafından toplanıp, sakinleştirilerek, köylerine geri gönderildiler. 5-6 kadar iş yerinin camları kırılmış. Ben ilçedeyim, şu anda durum sakin" dedi.

Vali Güvençer, ateşe verilen evin BDP İlçe başkanına ait olduğunu doğruladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem