Binbaşı 4 günde bitir emri verdi

Aralarında Trabzonlu Onur Fikret Dülger'in de bulunduğu 25 askerin şehit olduğu Afyon'daki mühimmat deposu patlaması davasında sanık Üsteğmen Aydın, Binbaşı Ali Duran'ın çalışmanın 4 günde bitirilmesini emrettiğini, uyarıları dinlemeyerek talimatında ısra

Binbaşı 4 günde bitir emri verdi
Aralarında Trabzonlu Onur Fikret Dülger'in de bulunduğu 25 askerin şehit olduğu Afyon'daki mühimmat deposu patlaması davasında sanık Üsteğmen Aydın, Binbaşı Ali Duran'ın çalışmanın 4 günde bitirilmesini emrettiğini, uyarıları dinlemeyerek talimatında ısrar ettiğini söyledi.
 
Afyon'da 5 Eylül 2012'de 25 askerin şehit olduğu patlama davasında sanık Üsteğmen Tuncay Aydın "Binbaşı Ali Duran, depoların çevre temizliğinin denetleme yaklaştığı için 4 gün içinde bitirilmesini emretti" dedi. Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında konuşan Aydın, 3 Eylül'de Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran, mühimmatların tasnifi için Bedri Naim ve Murat Döğer astsubaylara, kendisini de depoların çevre temizliğiyle görevlendirdiğini kaydetti. "Binbaşı Ali Duran, bu faaliyetlerin denetleme yaklaştığı için 4 gün içinde bitirilmesini emretti" diyen Aydın, şöyle konuştu:
 
"Biz de bu kadar kısa süre içerisinde faaliyetlerin bitirilemeyeceği konusunda kendisini uyardık ama ısrarlı davranarak görüş ve önerilerimizi dikkate almadı. Bizleri dinlemedi ve bu işin 4 gün içinde bitirilmesini emretti. Bunun üzerine çalışma başlatıldı. İstifleme gece geç saatlere kadar devam ediyordu. Bu işler, araç farı ve el feneri kullanılarak yapılıyordu. Bu durum iki gün boyunca devam etti."
 
Daha sonra Aydın, çapraz sorguda, depo dışında kısa dönem askerlerin, depo içinde ise uzun dönem askerlerin görev aldığını anlattı.
 
Aydın'ın avukatı Nejat Öztaşkent'in "Burada kimin ihmali olduğunu arıyoruz. Hakim Bey ailelere fazla müsemma gösteriyorsunuz. Bizim söyleyeceğimiz çok şey var ama içimize atıyoruz" sözleri üzerine aileler tepki gösterdi. Şehit yakınları, Öztaşkent'in üzerine yürüdü. Daha sonra duruşmaya ara verildi.
 
Duruşmayı, 1. Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Abidin Ünal ve bazı CHP milletvekilleri de izledi.
 
İhtihar ve kaza olamaz tek ihtimal sabotaj
 
Şehit ailesinin avukatlarından Altan Ulutaş duruşmada, mahkemeye verdiğiyazılı savunmada el bombasının üzerine sandık düştüğü ve bu nedenle tüm cephaneliğin havaya uçtuğu şeklindeki iddia ve açıklamalarınhiçbir şehit yakınını tatmin etmediğini söyledi. Patlamanın meydana gelebilmesi için 3 ihtimalin olduğunu belirten avukat Altan Ulutaş, bunların sabotaj, intihar veya kaza olduğunu söyledi.
İntihar ve kaza durumunda cephaneliğin bir bütün halinde havaya uçmasının mümkün olmadığını savunan Ulutaş "Tek bir olasılık kalmaktadır. O da sabotajdır" dedi. Avukat, PKK'nın eylem için kente geldiği yönündeki istihbarat yazılarının dosyada olduğunu belirterek "Derewin Türkçe haber sitesinin 6 Eylül 2012 tarihindeki internet sayfasında açıkladığı habere göre, Afyon'daki patlamayı PKK üstlenmiştir" diye konuştu.
 
Ulutaş, mahkeme heyetinden yeni ve bağımsız bilirkişi heyeti tarafından inceleme yapılmasını talep ederek şöyle dedi: Mahkeme heyetinden Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Korgeneral Adem Huduti, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Yönetim Başkanı Tümgeneral Sadık Piyade, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktar ve 41'inci Mühimmat eski mühimmat bölük komutanı Yarbay Murat Aydın hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem