Binali Yıldırım'a kötü haber!

Twitter iddiaya göre, Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım’ın yayından kaldırttığı hesabın, tekrar açılması davasını kazandı.Gülşen Coşkun, canlı yayında şunları söyledi:“Twitter, Binali Yıldırım’a karşı açtığı

Binali Yıldırım'a kötü haber!

Twitter iddiaya göre, Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım’ın yayından kaldırttığı hesabın, tekrar açılması davasını kazandı.

Gülşen Coşkun, canlı yayında şunları söyledi:

“Twitter, Binali Yıldırım’a karşı açtığı ifade özgürlüğü davasını kazandı. Karar İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından alındı. Binali Yıldırım, Twitter’daki bir hesabın kapatılmasıyla ilgili mahkemeye başvurmuştu. Alınan karar üzerine hesap kapatılmıştı. Bunun üzerine Twitter, ‘Bu ifade özgürlüğüne aykırıdır’ gerekçesiyle kapatılan hesabın tekrar açılması için mahkemeye başvurdu. Mahkeme de Twitter’ı haklı buldu ve hesabı tekrar açtı. Mahkeme gerekçesinde ‘Devlet organları kişilerin düşünce ve kanaat özgürlüğünü sınırlandıracak iş ve işlemlerden kaçınmak zorundadır. Aynı zamanda kamu yararına dikkat çekti ve kamu yararının üstünün tutulması gereklidir’ dedi. Böylece Twitter ifade özgürlüğü davasını kazanmış oldu.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler