Binali Yıldırım Yenikapı mitinginde konuştu!

Neler söyledi?

Binali Yıldırım Yenikapı mitinginde konuştu!
Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı Mitingi'nde kürsüye çıktı! İstanbul muhteşemsin tarih yazıyorsun diyerek sözlerine başladı. Yıldırım, "16 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Samsun'a hareket ederken ne kadar umutluysa milletimiz, bugün o kadar umutluyuz." dedi.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

Bugün muhteşemsin İstanbul Bugün tarih yazıyorsun istanbul. Sultan Fatih İstanbul'a girdiğinde ne kadar heyecanlıysa o kadar heyecanlsıısn istanbul. Gazi Mustafa Kemal Bandırma vaprundan İstanbul'dan ayırlırken ne kada rumutluysa o kadar umutlu İstanbul.

Seni yürekten selamlıyorum aziz İstanbul. Demokrasi şehitlerimizi kalpten selamlıyorum. Ailelerini yürekten selamlıyorum.

BÜTÜN TÜRKİYE AYAKTA

Cumhurbaşkanı Genel Başkanı ve partilelri darbenin karşsıında milli iradenin yanında yer aldığı için selamlıyorum.Bugün sadece İstannbul değil bütün Türkiye ayakta. 81 ilimiz biz izliyor. Yavru vatan bizi izliyor.

Bu muhteşem kardeşlik tablosunu bugün yaşattığınız için milletim adına teşekkür ediyorum.

TOPRAĞIN ÜSTÜNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA...

Sultan Ahmet mitinginde yüzbinler toplandı. Minarelerden salalar yükseliyordu. Düşman uçakları semalarda uçuyordu. Hiç kimse ölümden korkmadı. Kürsüye çıkan Halide Edip toprağın üzerinde yaşamakytansa toprağın altında şereflice yaşarız dedi.

Cumhurbaşkanımız halkı sokaklara çağırdı yine selalar okundu. Hep birlikte şunu söyledi. toprağın üstünde şerefsizce yatmaktansa toprağın altında şereflice yatarız dedi.

15. TEMMUZ 2. KURTULUŞ SAVAŞIDIR

Allah şerleri hayra çevirir . Bizi öldürmeyen her darbe bşizi daha da güçlendirir. 15. Temmuz 2. kurtuluş savaşıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler