Binali Yıldırım'dan ilk açıklama

Başbakan açıkladı; Ölü sayısı arttı

Binali Yıldırım'dan ilk açıklama
Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen saldırının ardından açıklamalarda bulundu.

Yılldırım şöyle konuştu;

Bugün gerçekleşen saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca çok sayıda yaralanma meydana gelmiştir. Yaralılar bölgedeki değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarının acısını paylaşıyorum, yaralıllarımıza da acil şifalar temenni ediyorum. Terörün küresel bir tehdit olduğu yenden ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli deredcede başarı elde ettiği bir dönemde, ayrıca komşularımızla ilişkilerimizin normalleşmeye başladığı bir dönemde bu olayın gerçekleşmesi manidardır. Terör bütün ülkeleri tehdit etmektedir ve küresel bir sorundur. Amacı ve hedefi ne olursa olsun ülkemiz bu alçakça saldırıların üstünden gelecektir. Birlik ve beraberlik içinde kenetlenmemiz gerekmektedir.

*Havalimanında uçuşlar da normale döndü.

*Arkadaşlarımız tespit çalışmalarını sürdürmektedir. Ölü sayısı 36 olmakla birlikte 3 canlı bombanın olduğu belirlenmiştir. Ayrıca emniyetimizin gerçekleştirdiği çalışmalarda saldırıyı gerçekleştiren örgütün DAEŞ olduğu yönünde emareler bulunmaktadır. 

*Teröristler ticari bir taksiyle havalimanına gelerek eylemlerini gerçekleştirmişlerdir. İlerleyen saatlerde olayın gerçekleme şekli ve detaylar ortaya çıkacaktır. Şu bilinmeliki havalimanında herhangi bir güvenlik zaafiyeti yoktur. 3 canlı bombanın da ateş açtıktan sonra kendilerini patlattığı bilgisini aldık. Yaralanan güvenlik görevlilerimiz de var.

Haber61 Haber Servisi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem