Binali Yıldırım'dan çok önemli açıklamalar!

Başbakan önemli açıklamalarda bulundu...

Binali Yıldırım'dan çok önemli açıklamalar!
Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin mukayeseli  üstünlüğünü sağlayacak sektörün sanayi olduğunu belirterek, "Sanayi sektöründe de  'Sanayi 4.0'a geçiş sürecini de ıskalamamamız lazım." dedi.

Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) "Türkiye'ye Güvenenler,  Türkiye'de Üretenler" konulu toplantıya Ankara'dan telekonferansla bağlandı.


Toplantıda sanayicilerle beraber olmayı çok arzu ettiğini ancak  beklenmedik bazı gelişmelerden dolayı Ankara'da bulunması gerektiğini ifade eden  Yıldırım, toplantıya katılamadığı için özür diledi.

Kendisi katılamamasına rağmen bakanların ve yardımcılarının  katılımcılarla beraber olduğunu ve sanayicilerle Türkiye'nin meselelerini enine  boyuna değerlendirme fırsatı bulduklarını dile getiren Yıldırım, İSO Başkanı  Erdal Bahçıvan ve arkadaşlarına böylesine önemli bir toplantıyı kritik bir  dönemde gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.

Yıldırım, çok kapsamlı, uzun bir  değerlendirme yapıldığını,  arkadaşlarının toplantıya katılanları detaylıca değerlendirme imkanı bulduğunu  vurgulayarak, Türkiye'nin sanayi ve ekonomisiyle ilgili gelecek vizyonunu  değerlendirme fırsatı bulunduğunu anlattı.

Sanayi sektörünün Türkiye'nin lokomotifi olduğunu belirten Yıldırım,  şöyle devam etti:

"Sanayi, gerçek ekonominin en önemli sektörüdür. Sizler istihdam  oluşturuyorsunuz, ülkemizin değerine değer katıyorsunuz. Dolayısıyla size ve  sektöre yapılacak her türlü destek fazlasıyla yerini buluyor, fazlasıyla hak  ediyorsunuz. Sanayicilik meşakkatli bir iş. Onun için bazen sanayiciliği ben  şöyle tanımlıyorum. Eğer bu işin, bir şey üretip, bir eser ortaya koymanın  hazzını yaşayamıyorsanız, bu işi yapamazsınız. Çünkü bu para kazanılacak o kadar  kolay yollar var ki. Niye insanla uğraşacaksınız? Niye imalat acaba düzgün oldu  mu? Acaba her şey yerli yerinde oluyor mu? Zor şartlarda, rekabet imkanının  gittikçe zorlaştığı şartlarda böyle bir işe talip olmak sevda işidir. Eğer bir  işi yapıp, bir üretim yapıp onu gördüğünüz zaman bütün yorgunluğunuz gider. Bütün  çektiğiniz sıkıntıları unutursunuz. Çünkü ortada somut yaptığınız bir başarı  vardır. O yüzden sanayi sektörünü geçmişte de bu sektörle yakın ilişki içerisinde  olmuş, bizatihi ağır sanayide yıllarca çalışmış bir arkadaşınız olarak sizin  hissiyatınızı en iyi anladığımı düşünüyorum. O bakımdan ülkemizi 2023 hedeflerine  taşıyacak sektörlerin başında da sizi görüyorum. Bugün 5 kişiden birine  Türkiye'de iş imkanı sağlıyorsunuz. Türkiye'nin mukayeseli üstünlüğünü sağlayacak  sektör sanayi sektörüdür. Sanayi sektöründe de 'Sanayi 4.0'a geçiş sürecini de  ıskalamamız lazım. Eğer katma değeri yüksek, ülkemizin lokomotifi olup 2023  hedeflerini yakalamayı önemsiyorsak, sanayi devrimini, bilişim ve teknoloji  devrimiyle birlikte düşünüp, bunu da başarmamız lazım."

- "Türkiye büyük bir uçurumun eşiğinden döndü"

Başbakan Binali Yıldırım, geleneksel ve konvansiyonel üretimin artık  küresel rekabette yeterince Türkiye'ye şans tanımadığının daha iyi bilindiğini  söyledi.

Yıldırım, 15 Temmuz gecesinin çok karanlık bir gece olduğunu,  Türkiye'nin büyük bir uçurumun eşiğinden döndüğünü ifade ederek, "Ülkemizin  geleceğine kastedenler, demokrasini yok etmeye kalkışanlar, Gazi Meclisimizi  bombalamaktan bile çekinmeyen alçaklar eğer muvaffak olsalardı bugün başka bir  Türkiye'yi konuşuyorduk. Darbeyle yönetimi ele geçirilmiş, milli irade ortadan  kaldırılmış ve dünya gelişen ülkeler liginden düşmüş üçüncü dünya ülkeleri  arasında bir Türkiye'yi konuşacaktık." diye konuştu.

Milletin basireti, Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  dirayeti ve hükümetin kararlılığıyla bu belanın defedildiğini vurgulayan  Yıldırım, o andan itibaren bütün vatandaşlar başta olmak üzere sanayiciler,  tüccarlar, işçiler, memurlar, işsizler, kadınlar ve erkeklerin, 79 milyonun bir  ve beraber olduğunu, kenetlendiğini, büyük belayı defettiğini kaydetti.

Bunun için teşekkür eden Yıldırım, bundan sonra yapılması gereken  işlerin belli olduğunu anlattı.

- "2023'e çok fazla zaman kalmadı"

Yıldırım, bu olayın etkisinden süratle çıkıp öne, geleceğe ve  gelecekteki fırsatlara bakılması gerektiğini vurgulayarak, sürekli bu darbeyle  yaşanmasının asla ve asla doğru olmadığını belirtti.

Önlerinde çok iddialı hedefleri olduğunu kaydeden Yıldırım,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2023'e şurada çok fazla bir zaman kalmadı. Bunu da dikkate alarak  kaybedecek bir günümüzün dahi olmadığını sizlerle paylaşmak isterim. Ekonomik  gelişmenin olmazsa olmazı demokratik istikrardır. Ekonomik kazanımların  korunması, demokratik kazanımların korunmasına bağlıdır. Dolayısıyla arkadaşlar  Türkiye'nin demokrasisine saldıranlar aynı zamanda ekmeğimize, aşımıza  saldırmışlardır. Bu gerçeği her fırsatta iş dünyamız hatırda tutmalı ve bu konuda  milletçe uyanık olmalıyız. Bu darbe girişimi Türkiye'nin ekonomisini  sarsmamıştır. Kaos ve kriz bekleyenler bir kez daha yanılmışlardır. Bugün  demokrasimiz de ekonomimiz de sapasağlam ayaktadır. Bankacılık sektörümüz, finans  sektörümüz sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam ediyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem