Bin 600 derecede oruç tutuyorlar!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (KARDEMİR) zor koşullarda çalışan işçilerden bazıları, fırınların bin 600 dereceye varan sıcaklığına rağmen, oruç ibadetlerini yerine getirmeye çalışıyor.Faaliyete başladığı 1937'den bugüne kadar birçok fabrikanın ya

Bin 600 derecede oruç tutuyorlar!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (KARDEMİR) zor koşullarda çalışan işçilerden bazıları, fırınların bin 600 dereceye varan sıcaklığına rağmen, oruç ibadetlerini yerine getirmeye çalışıyor.

Faaliyete başladığı 1937'den bugüne kadar birçok fabrikanın yapımında görev üstlenmesiyle "fabrikalar kuran fabrika" unvanıyla anılan KARDEMİR'de, demirin ham maddesi sıvı çeliğin üretildiği yüksek fırınlarda görevli işçiler, her gün sıcakla zorlu imtihan veriyor.

Yüksek fırın işçisi Ahmet Ertaş, basına yaptığı açıklamada  ramazanın başlamasıyla sıcaklığı bin 400 ile bin 600 derece arasında değişen ve yanardağ  görüntüsü veren ham çeliğin karşısında oruç tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Aşırı sıcakta oruç tutmakta zorlandıklarını anlatan Ertaş, "Bunu yaşamak lazım, görmek ve gezmekle olmuyor. Bu sıcaklıkta elimizden geldiğince oruç tutmaya çalışıyoruz ama aşırı sıcaklık bizi zorluyor. Ramazanı yıllardır böyle geçiyorum" diye konuştu.

Hüseyin Sönmez ise çalıştığı alandaki aşırı sıcaktan dolayı oruç tutamadığını kaydetti.

Oruç tutan işçilere ellerinden geldiğince yardımcı olduklarını belirten Sönmez, "Bu sıcaklığa rağmen, yine de oruç tutan arkadaşlarımız var. Çok zor şartlar altında oruç tutuyorlar. Allah kolaylık versin. Fırın önüne yaklaştıkça sıcaklık bin 600 dereceye kadar çıkıyor ve fark daha da artıyor. Dışarıdaki sıcaklık bize normal geliyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem