Bilim bu sefer tüyler ürpertti!

    Kaynatılarak etleri kemiklerinden ayrılan vaşak , artık iskeletiyle bilime hizmet edecek.    Burdur'un Altınyayla İlçesi'nde, ateşli silahla öldürülen vaşağın, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı tarafınd

Bilim bu sefer tüyler ürpertti!

    Kaynatılarak etleri kemiklerinden ayrılan vaşak , artık iskeletiyle bilime hizmet edecek.
    Burdur'un Altınyayla İlçesi'nde, ateşli silahla öldürülen vaşağın, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı tarafından anatomi dersinde kullanılmak üzere iskeleti oluşturuldu.

ANATOMİ DERSİNDE KULLANILACAK

Vaşağın iç organlarının zarar gördüğünü tespit ettiklerini anlatan Prof. Dr. Mümtaz Nazlı, "Tüfekle vurulduğunu tespit ettiğimiz vaşağın kemiklerinin anatomi dersinde kullanılmasına karar verdik. Anatomi hocalarımız vaşağın kemiklerini birleştirerek iskeletini ortaya çıkardı. Kemirgengillerden olan vaşağın iskeleti veteriner fakültemize gelen öğrencilerin dersleri için uygulama salonuna konuldu" dedi.

KAYNATILARAK ETLERİ AYRIŞTIRILDI

Veteriner Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özcan Özgel ise vaşağın kemiklerinin kontrollü olarak kaynatılarak etinden ayrıldığını söyledi. Kemiklerin bir kısmının ise özel sıvılar içerisinde bekletilerek etten ayrıldığını vurgulayan Prof. Dr. Özgel, şunları kaydetti:

"Kemiklerin içerisindeki boşluklardan teller geçirildi. Ön ve arka bacak kemikleri silikon yardımıyla birleştirildi. Hayvan küçük olduğu için sıkıntı yaşamadık. Kemikleri eksiksiz şekilde tamamladık ve iskeleti oluşturduk. İskeleti yaklaşık 1 haftalık çalışmanın ardından tamamladık. Öğrenci arkadaşlarımızın farklı türlerin kemiklerini görmelerini sağlamak için uygulama salonumuza koyduk."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem