Beyoğlu’nda "Dünya Barış Günü" eylemi

Beyoğlu'nda toplanan sivil toplum kuruluşları "1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle ortak eylem düzenlendi.Galatasaray Meydanında bir araya gelen ve aralarında DİSK, KESK, TMMOB, İstanbul Tabip Odası gibi birçok meslek örgütünün bulunduğu bir grup "1 Eylül

Beyoğlu’nda "Dünya Barış Günü" eylemi

Beyoğlu'nda toplanan sivil toplum kuruluşları "1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle ortak eylem düzenlendi.

Galatasaray Meydanında bir araya gelen ve aralarında DİSK, KESK, TMMOB, İstanbul Tabip Odası gibi birçok meslek örgütünün bulunduğu bir grup "1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle eylem yaptı. Kendilerini Barış Bloğu olarak adlandıran eylemciler, "Milyonlar Barış İstiyor" yazılı pankart açtı. Türkçe, Kürtçe, Ermenice gibi çeşitli dillerde "Barış" yazılı dövizler taşıyan eylemciler slogan atarak barış isteklerini dile getirdi. Grup burada kısa bir basın açıklaması yaptı. Barış Bloğu adına ortak metni okuyan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, "1 Eylül 2015 Türkiye'sinde Dünya Barış Günü'nde barış gününüz kutlu olsun diyebiliyor muyuz? Ülkemiz yeniden yangın yerine döndü. Çatışma, gözyaşı ve acı dört bir yanımızı sardı. Böylesi bir ortamda Dünya Barış Günü'nde söylenebilecek tek şey " Savaş Hayır Barış Hemen Şimdi" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağılırken, polis eylem boyunca güvenlik önlemi aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem