Bestler-Dereler grubu imha edildi

Şırnak'ın Bestler-Dereler Bölgesi'nde iki gün süren ve 2 askerin şehit olduğu 5'i kadın 15 PKK'lının da öldürüldüğü operasyonda, örgütün Bestler-Dereler grubunun imha edildiği ortaya çıktı. Grubun içinde banyo, tuvalet, mutfak, kiler, yaşam alanı, jenerat

Bestler-Dereler grubu imha edildi

Şırnak'ın Bestler-Dereler Bölgesi'nde iki gün süren ve 2 askerin şehit olduğu 5'i kadın 15 PKK'lının da öldürüldüğü operasyonda, örgütün Bestler-Dereler grubunun imha edildiği ortaya çıktı. Grubun içinde banyo, tuvalet, mutfak, kiler, yaşam alanı, jeneratör, depo ve özel odadan oluşan 5 bölümlü sığınağı da imha edildi.

Şırnak'ta 15 teröristin öldürüldüğü 2 gün süren operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Güvenlik güçleri yaptıkları istihbaratta, bir grup PKK'lının Bestler-Dereler Bölgesi'nde bir sığınakta gizlendiğini belirledi. Bunun üzerine Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde 13 Şubat sabahı, 1 metreye varan kar kalınlığı ve şiddetli soğuğa rağmen tam teçhizatlı komando birlikleri karla kaplı alana Sikorsky helikopterle indirildi.

SIĞINAKTAN ATEŞ AÇTILAR

Teröristlerin bulunduğu barınağın tespit edilmesinden sonra sığınağın girişi güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınarak, içerideki PKK'lılara 'teslim ol' çağrısı yapıldı. Çağrıya ateşle karşılık verilmesi sonucu, açılan ilk ateşte Jandarma Kıdemli Üstçavuş Murat Bayram ile Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kurt, şehit olurken, 4 asker de yaralandı. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle birlikte kaçmaya çalışan teröristlerin bir bölümü etkisiz hale getirildi. Sığınak içerisinde başka PKK'lıların olabileceği ihtimali üzerine, güvenlik güçleri, 'teslim ol' çağrılarını tekrarladı. Sığınak içinde bu çağrıya yine ateşle karşılık verilmesi üzerine yeni bir çatışma çıktı.

Bu arada ilk ateşte yaralanan 2 asker, helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'ne sevkedilirken, aynı zamanda bir bölük asker de helikopterle olay bölgesine takviye olarak indirildi. Takviye olarak bölgeye sevkedilen tim ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 güvenlik görevlisi daha yaralandı.

Çatışmanın şiddetinin artması üzerine güvenlik güçleri emniyetli bölgeye çekilerek, yaralı askerleri, helikopterle hastaneye sevkedilmesini sağladı.

ASKER DONDURUCU SOĞUKTA SABAHA KADAR BEKLEDİ

Sığınak içerisinde başka PKK'lıların olduğunun anlaşılması ve havanın kararmasıyla birlikte çatışma bölgesini çepe çevre kuşatarak ve kendi emniyetlerini sağlayacak şekilde konuşlanan askeri birlikler, sabaha kadar burada bekledi. Çetin kış şartlarına uygun teçhizatla donatılmış komandolar, sabaha kadar sığınağı gözetlemeye devam ederek, teröristlerin kaçmasına fırsat vermedi.

Bu sabah saatlerinde havanın aydınlanmasıyla birlikte bölgeye ikinci kez takviye birlikler gönderildi. Öğlen saatlerine kadar, zaman zaman devam eden çatışmalar sonrasında, banyo, tuvalet, mutfak, kiler, yaşam alanı, jeneratör, depo ve özel odadan oluşan 5 bölümlü sığınağa girildi.

Çatışmada Bestler-Dereler grubu olduğu değerlendirilen 5'i kadın olmak üzere 15 PKK'lı silah, teçhizat, telsiz ve yaşam malzemesiyle birlikte ölü olarak geçirildi.

Yaralı askerlerin tedavilerinin ise Şırnak Askeri Hastanesi'nde devam ettiği ve hayatti tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem