Beş yeni vakıf üniversitesi kuruluyor

TBMM Genel Kurulu'nda, 5 yeni vakıf üniversitesi kurulmasını öngören Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak, maddelerine geçildi. Tasarı üzerinde MHP grubu adına

Beş yeni vakıf üniversitesi kuruluyor
TBMM Genel Kurulu'nda, 5 yeni vakıf üniversitesi kurulmasını öngören Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak, maddelerine geçildi.
 
Tasarı üzerinde MHP grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Zühal Topcu, Türkiye'de eğitimin sistemini içler acısı olduğunu iddia ederek, yeni kurulan üniversitelerin fiziki altyapı, nitelikli eleman ve kurumsal hale gelememe problemleri bulunduğunu söyledi.
CHP grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Nur Serter, YÖK'ün, holding üniversitelerine karşı teslimiyetçi tavır takındığını ileri sürerek, bunun arkasında ne olduğunun araştırılması gerektiğini ifade etti.
 
Serter, Altınkoza Üniversitesi'nin adının İpek Üniversitesi olarak değiştirilmesini de eleştirerek, "Üniversitenin adı çok önemlidir. Çünkü diplomada yer alır, o diploma sadece Türkiye'de değil dünya genelinde dolaşıma girer. İsmin anlamlı, eğitimle, kentin özellikleriyle ya da Türk büyüklerinin isimleriyle bağlantısı olması teamülü varken, bu alt üst edilmiştir. Bakın kurulan üniversite isimlerine Medipol. 'Medipol' diye bir üniversite adı olur mu? Bugün teklif edilen üniversite adına bakalım Sanko. Yakında buzdolabı ve çamaşır makinesi isimlerinin de üniversite adı olarak teklif edildiğini göreceğiz. Çünkü bu işin artık ayarı tamamiyle kaçmıştır. Böyle bir ciddiyetsiz tavra YÖK'ün derhal dur demesinin gerektiğinin altını çiziyorum" görüşünü dile getirdi.
BDP grubu adına söz alan Hakkari Milletvekili Adil Zozani ise eğitim sistemini eleştirerek, "4 4 4 çözüme katkı sunmadı, 8 4'te çözüme katkı sunmadı. Sorun tekçi zihniyet sorunu. Sorun bu coğrafyada yaşayan farklı kültür ve dilleri yok sayma sorunudur" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem